Bali

Overvolle kledingkast of een mooie reis: wat maakt gelukkiger?

maandag 1 februari 2016

Het zijn niet de dure spullen of uitpuilende kledingkasten die ons gelukkig maken, maar mooie ervaringen. De goede herinneringen en ervaringen die we opdoen tijdens het maken van een reis of het ondernemen van buitenactiviteiten maken ons vele malen gelukkiger. Dit blijkt uit recent onderzoek van Dr. Thomas Gilovich, hoogleraar Psychologie.

Helaas is het best lastig om niet materialistisch te zijn, aangezien we vaak denken dat een perfect huis met perfecte meubels ons gelukkig maakt, zo blijkt uit het onderzoek van Gilovich. Maar hoe lang zijn we tevreden met die designerbank die we een half jaar geleden kochten? In tegenstelling tot een designerbank brengt die prachtige reis naar Bali hoogstwaarschijnlijk mooie herinneringen naar boven en daar zijn we nog steeds gelukkig mee. Denk daarom nog eens na voordat u een nieuwe jas bestelt, dit keer is het misschien beter om te sparen voor die droomreis naar Thailand!

Nog aan het twijfelen over de perfecte bestemming? Het Vlucht-Vertraagd.nl team zette haar favoriete vakanties op een rijtje!