Capetown

Onze favoriete vakantiebestemmingen

woensdag 27 januari 2016

Januari is nog maar net afgelopen en wij hebben alweer zin in de zomervakantie. Maar voordat we onze melkwitte voeten weer in teenslippers of (te hoge) sleehakken stoppen, moet de vakantiebestemming nog wel bepaald worden. En dit kan soms een struikelblok zijn. Om jullie een handje te helpen maakten wij daarom een lijstje met de favoriete bestemmingen van het Vlucht-Vertraagd.nl team!

Tom van Bokhoven, CEO:

“Colombia is echt een land voor op iedereens wish list! De reisadviezen op Rijksoverheid.nl gaan vaak over geweld, ontvoeringen, drogeren, onbetrouwbare taxichauffeurs en ga zo maar door. Maar toen ik in Colombia was, werd het tegendeel me bewezen en voelde ik me gewoon veilig op straat. Het leek wel alsof de bevolking daar de website van Rijksoverheid had gelezen! Het overkwam me zelfs een keer dat ik, toen ik in een taxi tien cent te veel betaalde, het geld terugkreeg. Omdat Spaans de voertaal is, is het voor degene die dit niet spreken wel iets lastiger. Het wordt dan echt handen- en voetenwerk, maar iedereen is behulpzaam en vriendelijk.

De stad Medellin is een echte aanrader: een enorme stad met prachtige filmische uitzichten, leuke bars en mooie natuurparken. Met de gondel waren we zo in het natuurpark, waar je fantastisch kunt paragliden. Bij restaurant Carmen aten we voor 50 euro een Michelin sterrendiner. Verder is Cartagena ook een heerlijke stad, bomvol met prachtige oude, kleurrijke gebouwen. De binnenplaatsen hebben allemaal wat weg van een fata morgana. Ook de idyllische eilandjes als Isla del Rosario hebben mijn hart gestolen. Kortom: het is echt een heel gaaf land om te bezoeken!”

Isabelle Meijster, Communicatiemedewerker:

“Suriname is een heerlijk land: lieve mensen, lekker weer en fantastisch eten. In Paramaribo is eigenlijk alles wel op loopafstand en kost de taxi overigens ook bijna niks. Daarnaast is het heerlijk om een middagje bij de waterkant te ontspannen. Het uitzicht is prachtig en uiteraard is het er altijd mooi weer. De gebouwen in de stad kunnen wel een likje verf gebruiken, maar dat oude vind ik er juist ontzettend mooi aan: daardoor is het een groot openluchtmuseum.

Er zijn genoeg lekkere restaurantjes met heerlijk eten, zoals Zus & Zo, de Waag en Bar Zuid. Als ik overdag met dertig graden op het terras zit, kan ik enorm genieten van een ijskoffie van Torarica, echt een aanrader! Verder is een middagje varen of met de jetski op de Suriname Rivier ook heerlijk om de warme dag mee te vullen. Daarnaast is het stadspark achter het presidentieel Paleis, beter bekend als de Palmentuin. ook prachtig. Al met al is Suriname echt een bezoekje waard!”

Wouter Kelderman, Junior Systeemontwikkelaar:

“Ik vind Denemarken een enorm leuke bestemming, en met name Legoland. Als kind ben ik er eens geweest, maar helaas weet ik er weinig meer van. Voor mij is het een waar paradijs en ik zou er graag nog eens heen gaan. Het enige nadeel: er wordt betaald in Kronen, aangezien ze in Denemarken de euro niet hebben. Verder is Frankrijk ook een heerlijk vakantieland wat mij betreft. Het weer is er meestal goed en de uitzichten in de Alpen en Vogezen zijn adembenemend. Maar ook de vele oude kerken zijn het bezoeken meer dan waard.”

Amber Provoost, Communicatiemedewerker:

“Berlijn is een stad waar ik geen genoeg van kan krijgen. Absoluut geen bezwaar tegen een derde bezoek! De mooie straten die de geschiedenis vertellen, maar natuurlijk ook de hippe restaurantjes en de Biergarten mogen niet ontbreken bij een bezoekje aan de hoofdstad van Duitsland. Het is over het algemeen vrij goedkoop, dus ik ben als student geen vermogen kwijt voor een midweekje weg. De stad schijnt ontzettend leuk te zijn in de zomer (denk aan openluchttheaters, barbecueën in het park en strandbarretjes in de stad), dus een tripje Berlijn gaat er zeker aankomen deze zomer!”

Anna Brinkmann, Communicatiemedewerker Duitsland:

“Mijn favoriete vakantiebestemming ooit was Israël. We hadden een fantastische ervaring op een klein festival in de Negev-woestijn waar we helemaal niks van het programma verstonden (het was allemaal in het Hebreeuws) en geen enkele artiest kenden (allemaal Israëlisch natuurlijk), maar we hebben er een ongelooflijk goed feestje gehad. We leerden ook de rest van onze tijd in Israël een aantal superleuke mensen kennen. We zijn met hen op stap gegaan, ze hebben ons hun favoriete plekken van het land laten zien en ze hebben ons zelfs meegenomen naar hun familie. Dit welkome gevoel was veel sterker dan de angst over of je in Israël wel veilig bent. Het opende mijn ogen om met de inwoners te praten over hoe zij zich voelden en hoe het is om hier dagelijks te leven. Zij leven met een zeer positieve instelling en dat vond ik erg mooi om te zien.”

Bart de Jonge, CFO:

“Prachtige natuur, een blauwe zee, vriendelijke bevolking, surfen en heerlijke wijn. Mijn favoriete bestemming is Kaapstad: een veelzijdige stad en heerlijk zonnig tijdens de gure wintermaanden in Nederland. Voor iedere generatie is het een aanrader, van uitgaan tot wandelen, of van (kite)surfen tot lekker eten, echt alles is mogelijk. Daarbij is uit eten goed betaalbaar: je hebt lekker eten en de beste wijnen voor in totaal slechts 10 tot 15 euro. De omgeving van Kaapstad is prachtig, de wijnproeverijen zijn top en ook een tour langs de kust (garden route) is een aanrader. Veel invloeden uit het verleden zijn nog zichtbaar, wat als Nederlander erg interessant is om te zien.”

We hopen dat u met deze tips een beetje inspiratie op hebt kunnen doen!