HACKS NL 7

Travel hack #7: Boek je vliegtickets 171 dagen voor vertrek

maandag 18 januari 2016

Je hebt een vakantiebestemming gekozen en nu is het een kwestie van de beste deal vinden. Maar waar moet je beginnen? Wij delen hacks die je een handje kunnen helpen om zo goedkoop, luxe en makkelijk mogelijk op vakantie te gaan. Dit keer hebben we wederom een goede tip voor je voor het boeken van voordelige vliegreizen.

Het zoeken naar goedkope vliegtickets kan een hele klus zijn. Onlangs deelden we al een tip over op welke dag van de week en welk tijdstip vliegreizen voor het laagste bedrag de deur uitgaan. Maar hoe zit het dan met de periode waarin je boekt? Moet je vroeg boeken of juist op het laatste moment?

Travel hack

Boek je tickets 171 dagen voor de vertrekdatum! Uit onderzoek van Expedia is gebleken dat het boeken van vliegtickets op dat moment gemiddeld het voordeligst is. Wees dus vroeg met het kiezen van je vakantiebestemming, want een half jaar van tevoren heb je het meeste voordeel. Het gros van de mensen boekt ongeveer een maand voor ze op reis gaan en hier wordt dan ook rekening mee gehouden bij het bepalen van de prijzen van tickets. Dus tel even 171 dagen terug vanaf de dag waarop je wilt vertrekken en profiteer van gunstige tarieven.

Goedkoper vliegen dus met deze hack! Houd Vlucht-Vertraagd.nl in de gaten, want we gaan regelmatig op zoek naar handige hacks op het gebied van reizen!