Beach 448502 640

Reistip #39: wat te doen in de herfstvakantie?

donderdag 15 oktober 2015

De zomer is inmiddels echt voorbij en we lopen tegen het seizoen aan van de tussenjassen en paraplu’s. Het koudere weer biedt echter wel weer mogelijkheid voor andere activiteiten, zowel binnen als buiten. Voor degenen die echt niet zonder de zon kunnen is er uiteraard ook nog altijd de mogelijkheid om de zon achterna te reizen. Landen waar het in het hoogseizoen bloedheet is, hebben nu een aangename temperatuur. Van 17 oktober tot en met 1 november is het herfstvakantie en wij geven een aantal tips om deze op een leuke manier door te brengen.

Amsterdam Dance Event

Wilt u de herfstvakantie knallend beginnen? Dan bent u nog net op tijd voor het Amsterdam Dance Event. Het begin van de herfstvakantie is net het laatste weekend van ADE. Het festival betreft 300 evenement in vijf dagen tijd met 2000 verschillende DJ’s op 80 diverse locaties in Amsterdam. Een geweldig evenement dat zowel Nederlanders over het hele land als toeristen trekt. Er is een goede combinatie van muziek, kunst en film. En allemaal gericht op dancemuziek. Er is een dag- en een nachtprogramma, dus u heeft keuze uit een enorm aanbod.

Disney in Concert

Dit spektakel is leuk voor jong en oud. Een leuke samensmelting van film, muziek en de klassieke Disneyverhalen met optredens van vele BN’ers. Ontzettend leuk voor de kids die lekker mee kunnen zingen met de hits van Frozen, The Lion King en De Kleine Zeemeermin. En geef toe, u kunt vast ook alle nummers woord voor woord meezingen! Een echte familiehit in het Ziggo Dome, Amsterdam.

Feelgood Market Eindhoven

Hippiemarkten worden steeds populairder, en op 18 oktober is er weer een editie van de Feelgood Market in Eindhoven. Een bruisende markt met art en design, producten van verschillende streken, (vintage) fashion, sieraden en lekkere hapjes. Allemaal gemaakt door creatievelingen. Daarnaast kunt u genieten van muziek, workshops en dans en theater. Een leuke en gezellige culturele markt!

Zonvakantie

Toch nog niet helemaal toegeven aan het herfstige weer? Ontvlucht dan de kou en ga lekker een weekje naar een zonnige bestemming. Wanneer hier de temperaturen dalen is rondom het Middellands Zeegebied de mooiste temperatuur. Boek bijvoorbeeld een vakantie naar Cyprus. Het zonzekere Cyprus heeft in het najaar nog een heerlijke temperatuur van 28 graden en een lekkere watertemperatuur van 25 graden. Wij dromen al heerlijk weg bij dit weer.

Stedentrip in Europa

Ook een stedentrip is in de herfstvakantie een prima optie. Eerder schreven we over hoe je een stedentrip moet overleven wanneer het bloedheet is. Omdat het in de steden in het najaar minder druk is, is dit de perfecte tijd om steden te gaan bezoeken. Parijs, Londen en Berlijn laten we even weg uit het rijtje, want de klassiekers moeten plaatsmaken voor prachtige steden als Wenen, Toulouse, Sevilla en Kopenhagen.

Wenen: Wenen heeft bijzondere architectuur en prachtige kerken. Aan cultuur niet tekort in de Oostenrijkse hoofdstad. En verlaat de stad niet zonder de échte Wiener Schnitzel te hebben gegeten!

Toulouse: Een charmante stad in Zuid-Frankrijk. Niet al te groot, dus prima voor een weekendje. De stad heeft gezellige terrasjes, goede restaurants en het is een echte shoppingstad.

Sevilla: Niet zo voor de hand liggend voor een stedentrip, maar zeker een aanrader! Een leuke stad om te shoppen en te genieten van heerlijke hapjes op de vele bruisende terrassen, maar ook een ideale plek om tot rust te komen in de Arabische badhuizen.

Kopenhagen: Hier kunt u toch wel het allerbeste shoppen vanwege de goed betaalbare fashion. Maar natuurlijk ook een bom van cultuur met het nationale symbool de Kleine Zeemeermin!