NYC2

Van het kastje naar de muur en weer terug...

vrijdag 24 juli 2015

Het overkwam de familie Ramsodit uit Haarlem. Het gezin probeert al weken een fout op hun KLM-tickets naar Wenen gecorrigeerd te krijgen. De vraag is nu of ze überhaupt wel op de vlucht zullen worden toegelaten.

Honderden telefoontjes

“Het heeft ons wel honderd telefoontjes en mails en enorme gestress gekost om de foutieve terugreisdatum en de verkeerde naam van mijn zoon te veranderen. Uiteindelijk kon dat alleen door ruim 400 euro bij te betalen. De KLM-tickets waren 700 euro”, aldus Ramsodit.

En dan nog staan de voor- en achternamen op de tickets omgedraaid. Hierdoor werkt de Flying Bluekaart van de familie niet meer, waardoor er extra bagagekosten bijkomen. “Als we niet kunnen instappen, is de vakantie verpest, want het hotel is al betaald”, aldus Ramsodit.

Bravofly.com

Via Skyscanner is de familie uitgekomen bij de buitenlandse ticketsite Bravofly.com en hier hebben ze uiteindelijk de KLM-vluchten geboekt. “Het is ons een raadsel hoe die foutjes erin zijn geslopen. We hebben gelijk aan de bel getrokken, maar kregen geen antwoord. Daardoor zijn de tickets niet kosteloos binnen 24 uur aangepast.”

Bravofly verwees namelijk naar KLM en KLM naar Bravofly. De familie moest zelf ook andere afdelingen gaan contacteren. “Zoek het maar uit, om gek van te worden! Zelfs een klacht aan de KLM-directie werd niet doorgegeven. Ons is met pek en veren ingepeperd dat we maar rechtstreeks bij KLM hadden moeten boeken, dan wordt zoiets snel opgelost...”

KLM geeft in een reactie aan dat zij geen contract hebben met Bravofly. “Als bij zo’n internetreisbureau is geboekt, zijn zij verantwoordelijk voor de correcte gegevens op de tickets. Bij wijzigingen brengen we kosten in rekening, tot 120 euro per passagier. Op de KLM-site doen we dat gratis.”

“Ze hebben ons in de kou laten staan”, aldus Ramsodit.

Bron: Telegraaf.nl