Maldives 666118 640

Reistip #31: Dé vakantietrends voor 2015

maandag 15 juni 2015

2014 was het jaar van familie en rust, maar in 2015 komt hier verandering in. Dit jaar gaan we meer contact zoeken met de locals, fit terugkomen van vakantie en #braggies posten! Maar daar blijft het niet bij, we boeken ook meer vakanties waarvan we de bestemming niet weten, of wel: blind breaks. Vandaar hier een rijtje van alle vakantietrends voor 2015.

Blind Break

Deze trend komt steeds vaker voor en houdt in dat we een vakantie boeken waarvan we de bestemming nog niet weten. Een voorbeeld hiervan is https://srprs.me/. Er zijn verschillende typen vakanties om uit te kiezen zoals adventure, city tripping, broke, maar ook: city worldwide, sunsation en multi city. Waar de reis precies naar toe gaat blijft geheim tot het moment op het vliegveld. Uiteraard hoort u van te voren wel of er tijdens uw vakantie een winterjas of een bikini nodig is. Wel zo handig! Alles ligt tegenwoordig al van het begin tot aan het einde vast en daarom vinden we zo'n verrassingsreis leuk, het haalt ons uit die dagelijkse sleur. Hebt u uw blind break al geboekt?

Connect with the locals

Het woord zegt het al; maak contact met de lokale bevolking. Dit was al een trend, maar in 2015 wordt dit een nóg grotere trend! Als reiziger zijn we erg geïnteresseerd in de leefgewoontes, cultuur en het dagelijks leven van de locals. Ga daarom lekker bij de locals eten, ontdek nieuwe gerechten en beleef vooral veel gezelligheid!

Healthy traveling

Healthy, wie heeft er niet van gehoord? Het is helemaal hip & happening en past daarom ook perfect tussen de vakantietrends van 2015. Healthy traveling houdt in gezond en fit terug te komen van de reis. De psychologische vakanties, maar juist ook de fysieke vakanties zijn dit jaar erg populair. Wat moet u zich voorstellen van zo’n vakantie? Denk aan yoga- of hardloopsessies in de prachtige natuur waardoor we ons beter gaan voelen.

Voluntourism

Hierbij is het hoofddoel van de reis: vrijwilligerswerk doen op vakantie. Tegenwoordig willen we ons graag nuttig voelen en dit doen we dan in de vorm van vrijwilligerswerk in het buitenland. Als vrijwilliger gaan we dan naar arme landen waar meegebouwd kan worden aan een school of waterputten voor de lokale bevolking.

#Braggie

Vergeet de selfies, deze zomer gaat het om de braggies! Dit is een vakantiefoto die gedeeld wordt op social media om zo alle andere vakantiegangers, non-vakantiegangers en vrienden jaloers te maken met jouw braggie. Het woord zegt het al, to brag, of wel opscheppen.

Reistip van vorige week

Heeft u onze vorige reistip over de leukste festivals van 2015 al gelezen?