Full Size Render

Nieuwe eTag voorkomt kwijtraken bagage

woensdag 1 april 2015

De startup Fast Track heeft een oplossing bedacht om te voorkomen dat koffers zoekraken of worden gestolen. Samen met onder andere KLM brengt het bedrijf een koffervolger op de markt. Deze bestaat uit een applicatie en een elektronisch kofferlabel.

De elektronische koffervolger bestaat uit een eTag en een eTrack. De eTag laat bij het inchecken gelijk het juiste bagagelabel zien en de eTrack stop je in je koffer zodat je via de applicatie kunt zien waar hij is. De eTrack is een apparaatje zo groot als een creditcard.

Het apparaat geeft onder andere alarm als de koffer een andere route aanneemt dan de passagier. Ook ontvang je een berichtje wanneer de koffer op de bagageband ligt en slaat hij alarm als de koffer onderweg wordt geopend.

Daarnaast is het apparaat gekoppeld aan de boekingssystemen van onder ander KLM en Air France, ook zij kunnen de bagage daarmee volgen. Verder kunnen de luchtvaartmaatschappijen het apparaat op afstand bijwerken wanneer bijvoorbeeld de vluchtroute wordt gewijzigd.

De eTrack is voorzien van hetzelfde type beeldscherm als dat van een e-reader en verbruikt daardoor weinig batterij. Het apparaat schaf je aan voor 100 euro en vervolgens betaal je 49 euro per jaar voor het dataverkeer van de koffer. Je kunt er ook voor kiezen om voor vijf vluchten 25 euro te betalen.

airport-335556_640