Honduras 52329 640

Huur een tropisch privé-eiland

maandag 23 februari 2015

Nog geen plannen voor aankomende zomer en zin in een keer wat anders? Dan hebben wij de perfecte uitkomst voor jou! Je kunt namelijk prachtige privé-eilanden huren voor een klein prijsje. Inclusief personeel dat je op je wenken bedient.

Sandy Cay: 17 euro

Sandy Cay is een Caribisch privé-eiland gelegen in Honduras. Voor zo’n 100 euro per nacht zit je al op dit prachtige tropische eiland. Het eilandje is ongeveer zo groot als een voetbalveld en is omringd door zandstranden en een heldere blauwe zee. Je kunt hier met maximaal zes personen verblijven en dan betaal je nog geen 17 euro per persoon per nacht. Koopje toch voor een privé-eiland? Daarnaast mag je als gast één keer per dag je wensen aan de eigenaar doorgeven, hij woont op het nabijgelegen eiland, Pigeon Cay. Hij brengt je dan verse groenten, vlees, vis en brandhout. Je overnacht in de enige bungalow op het eiland.

honduras-52329_640

Lissenung: 100 euro

Dit kleine privé-eilandje in Papoea Nieuw Guinea heeft prachtige witte zandstranden met palmbomen. Daarnaast bevindt zich in de aangelegen oceaan een fascinerende onderwaterwereld met duizenden verschillende vissen, anemonen en ander leven. Je slaapt op het eiland in een traditionele bungalow. In totaal staan er vier bungalows op het eiland waar veertien mensen in kunnen overnachten. Ook heeft het eiland een lokaal restaurantje met als specialiteit een hartig stoofpotje van tomaten, krab, uien en chilipepers. Voor een overnachting op dit prachtige eiland ben je zo’n 100 euro per nacht per persoon kwijt, dit is inclusief maaltijden. Voor uitgebreide informatie over dit eiland, zie hier.

lissenung koraal

The Kuna Lodge: 150 euro

The Kuna Lodge is een privé-eilandje in Panama en beschikt over dertien hutjes waar je kunt overnachten. Op iedere veranda hangt een hangmat waar je lekker kunt genieten als de zon ondergaat. Verder neemt het personeel je mee voor verschillende activiteiten op en rondom het eiland. Per persoon per nacht betaal je tussen de 100 en 200 euro. Je verblijft hier op basis van all inclusive. Meer informatie vind je hier.

panama-346610_640

Chapwani: 175 euro

Dit prachtige eiland gelegen in Tanzania ligt zo’n vijftien kilometer ten noordwesten van Zanzibar-stad. Je overnacht op dit privé-eiland op basis van halfpension en afhankelijk van het seizoen betaal je zo’n 150 tot 200 euro per nacht. Op het eiland waan je je in een oase van rust op de kamers vind je dan ook geen televisies of telefoons. Het is hier gewoon genieten van de natuurlijke geluiden in alle rust van dit zeldzame tropische landschap. De officiële website van het eiland vind je hier.

zanzibar-253862_640

Whipray Caye: 400 euro

Op dit mini-eilandje van Belize bevind je je in een waar paradijs. Het eiland is speciaal ingericht voor serieuze zoutwatervissers en de onafhankelijke reizigers. Op het eiland is een gids aanwezig die je meeneemt op spannende visserstochten waarbij hij je alles vertelt over de onderwaterwereld. Je overnacht hier in simpele hutjes en het regenwater dat hier valt wordt omgezet in drinkwater. Het vakantieoord staat bekend om haar duurzaam toerisme. Meer informatie over het eiland vind je hier.

visser