Parking 219767 640

Parkeren op het vliegveld: wat kost het?

vrijdag 23 januari 2015

De website vliegveldinfo.nl verrichtte afgelopen jaar een onderzoek naar de prijzen van parkeerkosten op luchthavens. Hieruit bleek onder andere dat de prijzen op de Nederlandse vliegvelden niet veel van elkaar verschillen. De prijzen op de Belgische luchthavens liggen een stuk hoger dan in Nederland, terwijl de prijzen in Duitsland juist lager liggen.

parking-219767_640

Zo betaal je voor een week parkeren in Nederland gemiddeld zo’n 62 euro. In Duitsland betaal je hier slechts 42 euro voor, maar in België gaat de prijs weer omhoog. Hier betaal je 72 euro voor een week parkeren op de luchthaven. De prijzen zijn overigens het afgelopen half jaar nauwelijks gewijzigd bij de vijftien onderzochte vliegvelden.

Op drie van de vijf Nederlandse vliegvelden zijn de tarieven van de goedkoopste parkeermogelijkheid bijna gelijk. Groningen Airport, Eelde en Rotterdam The Hague Airport hanteren precies dezelfde prijzen voor drie dagen en voor één week parkeren: 35 en 55 euro. Eindhoven is iets goedkoper voor een weekend (33 euro) en weer iets duurder voor een week parkeren (59 euro). De duurste parkeerluchthaven is Amsterdam Airport Schiphol. Voor een week parkeren betaal je hier bijna 80 euro. Wel hebben reizigers hier de mogelijkheid om gebruik te maken van het goedkopere Schiphol Smart Parking (reserveren verplicht).

Zie hieronder de parkeertarieven in de verschillende landen per periode:

3 dagen parkeren:

Vliegveld

Gemiddeld tarief

Duitsland

€ 37,-

Nederland

€ 40,50

België

€ 43,-

7 dagen parkeren:

Vliegveld

Gemiddeld tarief

Duitsland

€ 43,50

Nederland

€ 62

België

€ 71,50

Bron: www.vliegveldinfo.nl