Luchthaven dé plek bij uitstek om te daten

dinsdag 4 maart 2014

Een annulering of vertraging is een meer dan onaangename verrassing tijdens je reis. Maar in plaats van te sikkeneuren en te balen dat je vlucht 4 uur is vertraagd, kun je je tijd misschien wel veel beter besteden. Het vliegveld is namelijk dé datingsplek bij uitstek, dus daarom bieden wij je wat tips om de wachttijd wat draaglijker te maken!

Datingsite voor (gestrande) vliegpassagiers

De Amerikaanse ondernemer Steve Pastarnack werd in 2011 geconfronteerd met een flinke vertraging op het vliegveld van Miami. Aangezien hij verder toch niet veel op de planning had staan, benutte hij zijn wachttijd door eens goed om zich heen te kijken. Hij had het idee dat alle gestrande reizigers naar iets op zoek waren en iets te doen wilden hebben. Vervolgens dacht Pastarnack bij zichzelf: 'zou het niet geweldig zijn als mij de mogelijkheid zou worden geboden om nader met elkaar kennis te maken en elkaar hier te ontmoeten?'

Een aantal maanden later werd de website Meetattheairport.com opgericht, een eenvoudige datingsite die reizigers in staat stelt om met elkaar in contact te komen bij de gate. Het is een simpel concept, want door persoonlijke interesses en vluchtgegevens van reizigers op te vragen, kunnen mensen met dezelfde reisbestemming en interesses met elkaar in contact komen. De website sloeg gelijk aan en telt inmiddels al wereldwijd meer dan 20.000 leden.

Meet & Seat

KLM heeft met het concept 'Meet & Seat' een leuk alternatief voor de datingsite van Pastarnack. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij biedt haar reizigers de kans uit te zoeken wie haar buurman of buurvrouw op de geplande vlucht zal zijn. Hierdoor weet je gelijk, door je Facebook en LinkedIn met andere passagiers uit te wisselen, wat voor vlees je in de kuip hebt.

Zakelijke relaties

Naast het vinden van een leuke date dient de luchthaven tevens als een perfecte plek voor het opdoen van zakelijke relaties. Door de wereldwijde crisis kiezen bedrijven de laatste tijd steeds vaker voor de goedkoopste vluchten, met als gevolg dat een tussenstop vaak niet te vermijden is. Ook hier kan de wachttijd voor de connectievlucht goed worden besteed door af te spreken met collega’s of nieuwe potentiële klanten. Daarnaast kan ook een toevallige ontmoeting tot veel moois leiden en kan hier eventueel een langdurige zakelijke relatie uit ontstaan.

Kortom, weet je al van tevoren dat je een tussenstop zult hebben op je eerstvolgende vlucht, of krijg je te horen dat je vlucht met 4 uur vertraagd is, kijk met deze informatie in je achterhoofd dan maar eens even goed om je heen!