Vlucht-Vertraagd.nl reistip #2: Top-5 activiteiten in 2013

woensdag 8 mei 2013

Vlucht-vertraagd.nl reistip #2: Top-5 dingen om te doen in 2013

Wat is nieuw, welk eiland is net ontdekt en waar is het feest? We moeten toegeven: sommige van deze tips zijn wat onbereikbaar, maar mocht je de loterij winnen dan moet je dit beslist doen. En dromen doet leven!

1. We beginnen rustig: breng dit jaar een bezoek aan Amsterdam. De beroemde grachtengordel van de stad bestaat dit jaar 400 jaar, het Rijksmuseum heeft haar deuren heropend, het stedelijk museum is weer open, het concertgebouw en het Concertgebouworkest bestaan 125 jaar, dierentuin Artis bestaat zelfs 175 jaar, en prins Willem Alexander (Wim-Lex voor intimi) wordt er dit jaar gekroond. Is dit nog niet genoeg feestgedruis? Amsterdam heeft daarnaast nog vijf 24-uurs vergunningen afgegeven aan horecagelegenheden, waaronder Club Trouw. Genoeg redenen dus om een bezoekje te brengen aan de Nederlandse hoofdstad!

2. Heb je altijd al astronaut willen worden, en geeft een normale vliegreis je niet genoeg adrenaline? Boek een retourtje Melkweg met Virgin. Met Virgin Galactic Travel kun je voor 'slechts' 200.000 dollar een tripje maken in de ruimte. Na drie dagen training ben je klaar om vanaf Spaceport America in Las Cruces, New Mexico de ruimte in te worden geschoten.

3. Bezoek een stad waar dan ook ter wereld en krijg dé hotste citytips door een 'soulmate' te selecteren voor de stad waar je naar toe wilt. Nectar&Pulse maakt dat mogelijk. Je krijgt een reisgids met de leukste lokale restaurants, meest authentieke winkelstraatjes, waar je moet koffie drinken, welk museum je moet bezoeken en waar je te gek kunt uitgaan, speciaal voor jou samengesteld door jouw soulmate. Een unieke manier om een nieuwe stad te ontdekken dus, met behulp van insidertips. De website en het aanbod is jong, gevarieerd, creatief en de website alleen al ziet er fantastisch uit.

4. De Jezus wandelroute in Israël. Letterlijk in de voetstappen van Jezus lopen  dat kan, startend in Nazareth op een wandelpand kronkelend door de olijfgaarden naar de oude stad Capernaum. In totaal is de wandelroute 63 kilometer lang. Met prachtige uitzichten over de groene Jezreelvallei, het schitterende Beit Qeshet Oak Reserve en de dorre hellingen van de Arbelberg, en dan net voor zonsondergang de glinsterende zee van Galilea zien, is de wandeltocht niet alleen voor christenen een prachtige wandeltocht.

5. Off-piste skiën in de Himalaya. Heb je de pistes in Europa nou wel gezien, en wil je een keer iets anders, dan moet je absoluut naar Kashmir. Hier brengt de hoogste gondel ter wereld je naar een hoogte van 4083 meter. Per helikopter wordt je vervolgens naar de hoogste top gebracht. Je kunt hier uren skiën zonder ook maar een mens tegen te komen. Buiten uitdagende pistes ook een prachtige plek om naar toe te gaan. Hieronder een voorproefje.