Vlucht naar de VS geannuleerd of vertraagd? Ontvang compensatie en restitutie van je ticket!

Voor Europese passagiers behoren hun passagiersrechten tot een van de best geregelde ter wereld. Dit geldt ook voor vluchten vanuit Europa naar de Verenigde Staten. Als je een vertraagde of geannuleerde vlucht naar de VS had, kom je mogelijk in aanmerking voor 600 euro aan vluchtcompensatie (en mogelijk restitutie van je ticket).

Claim binnen minuten!

Belangrijkste punten

 • Europese regelgeving beschermt passagiers die vanuit de EU vliegen.

 • Je komt mogelijk in aanmerking voor een vergoeding van 600 euro als je een geannuleerde of vertraagde vlucht naar de VS had.

 • Als je vlucht is geannuleerd en je geen alternatieve vlucht is aangeboden, kom je in aanmerking om je geld terug te krijgen — accepteer echter geen vouchers!

 • Sommige vluchten vanuit de Verenigde Staten komen ook in aanmerking voor compensatie.

 • Je kunt controleren of je in aanmerking komt voor restitutie van je ticket of compensatie door gebruik te maken van onze gratis en vrijblijvende Claimcalculator.

 • Bij Vlucht-Vertraagd.be hebben we juridische teams in 9 verschillende landen en meer dan 10 jaar ervaring in het procederen tegen luchtvaartmaatschappijen. Wij kunnen je helpen je geld terug te krijgen op basis van ‘no cure, no pay’.

Kan ik compensatie krijgen voor een vertraagde vlucht naar de VS?

Als je een vertraagde vlucht hebt van Europa naar de VS, wees je er dan van bewust dat er regels zijn die de rechten van vliegtuigpassagiers beschermen.

Op basis van de Europese Verordening EG 261/2004, heb je recht op compensatie voor vertraagde vluchten als je vlucht meer dan 3 uur vertraging heeft.

Zoals te zien is in onderstaande infographic, hangt de compensatie voor een vertraagde vlucht af van de afstand van je vertraagde vlucht. Weet echter dat als je van Europa naar de Verenigde Staten vliegt, je altijd in de laatste categorie valt, wat betekent dat je tot zelfs 600 euro kunt terugkrijgen.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

De tijd dringt

Handel snel en krijg een vergoeding voor je vertraagde of geannuleerde vlucht

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Geannuleerde vlucht naar de VS? Je hebt mogelijk recht op zowel compensatie als restitutie van je ticket!

Als je een geannuleerde vlucht naar de VS hebt gehad, kun je, afhankelijk van de omstandigheden, mogelijk recht hebben op zowel compensatie als restitutie van je ticket.

Het verschil tussen die twee? Restitutie betekent dat je het geld terugkrijgt dat je hebt betaald voor het ticket voor je geannuleerde vlucht. In alle gevallen waarin je vlucht naar de VS is geannuleerd, maar je geen alternatieve vlucht is aangeboden, kom je in aanmerking voor restitutie. En onthoud geen vouchers van de luchtvaartmaatschappij te accepteren — volgens de wet moeten ze je geld terugbetalen!

Daarnaast kun je mogelijk in aanmerking komen voor compensatie voor een geannuleerde vlucht naar de VS. Compensatie wordt toegekend wanneer de annulering van je vlucht je reisplannen aanzienlijk beïnvloedt. Zie onderstaande tabellen om te zien op je recht hebt op een geannuleerde vluchtcompensatie.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Zoals je kunt zien, heb je recht op zowel restitutie als compensatie als je vlucht naar de VS minder dan 14 dagen van tevoren is geannuleerd en je geen alternatieve vlucht is aangeboden.

De waarde van compensatie voor geannuleerde vluchten is dezelfde als die van compensatie voor vertraagde vluchten — met betrekking tot vluchten vanuit Europa naar de VS bedraagt deze 600 euro.

Klaar om compensatie voor je geannuleerde vlucht te claimen?

Onze experts staan klaar om jouw compensatie te regelen!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Kan ik aanspraak maken op vluchtcompensatie als ik van de VS naar Europa reis?

Ja, maar alleen als je luchtvaartmaatschappij een in de EU gevestigde luchtvaartmaatschappij is.

Reis je bijvoorbeeld met British Airways of met KLM, dan kom je in aanmerking voor compensatie voor vertraagde en geannuleerde vluchten op basis van EU-wetgeving.

Vlieg je echter met een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, zoals Delta, dan kom je niet in aanmerking voor vluchtcompensatie.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Kan de luchtvaartmaatschappij me compensatie weigeren voor een vertraagde of geannuleerde vlucht naar de VS?

Ja, maar misschien hebben ze niet altijd gelijk en mogen ze dat niet doen.

In sommige gevallen — vooral als je vluchtcompensatie aanvraagt voor een vlucht naar de VS zonder de hulp van een juridische professional — kunnen luchtvaartmaatschappijen je compensatie weigeren, omdat ze denken dat je ze niet voor de rechter zult brengen.

Er gelden echter ook zogenaamde ‘buitengewone omstandigheden’ waarin passagiers niet in aanmerking komen voor compensatie:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Als je niet zeker weet of je vlucht in aanmerking komt voor compensatie, gebruik dan onze kosteloze en vrijblijvende Claimcalculator om erachter te komen. Als je wilt, kunnen wij ook later de compensatieclaim voor jou afhandelen en alle papierwerk en eventuele gerechtelijke procedures uit handen nemen. We innen pas een vergoeding nadat je door de luchtvaartmaatschappij bent betaald.

Vertraagde of geannuleerde vlucht naar de VS?

Krijg eenvoudig compensatie of restitutie van je ticket met behulp van ons juridisch team!

Ik ben klaar om te claimen
W Fb Gs2qx

Hoe lang heb ik om mijn vluchtcompensatie- of restitutieclaim in te dienen?

Dit is afhankelijk van het land waar je vandaan vliegt.

Als je vanuit Duitsland vloog, kun je tot 3 jaar na je vlucht aanspraak maken op vluchtcompensatie. Als je echter vanuit het VK vertrok, heb je mogelijk tot 6 jaar de tijd om vluchtcompensatie te claimen.

Gebruik onze gratis Claimcalculator om te controleren of je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie of restitutie voor je vertraagde of geannuleerde vlucht naar de VS.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vluchtcompensatie ontvang?

Dit hangt sterk af van hoe snel de luchtvaartmaatschappij antwoordt en of de zaak voor de rechter komt.

Bij Vlucht-Vertraagd.be zorgen we ervoor dat de declaraties zo snel mogelijk worden afgehandeld. Dankzij onze ervaring met de branche van meer dan 10 jaar en onze nauwe relaties met vele luchtvaartmaatschappijen, kunnen we je claim snel verwerken en gedurende het hele proces de broodnodige aandacht geven.

Helaas hebben we soms te maken met niet-reagerende luchtvaartmaatschappijen en langdurige gerechtelijke procedures. Dit betekent dat passagiers vaak binnen enkele weken of maanden hun geld kunnen krijgen, terwijl het in andere gevallen zelfs een paar jaar kan duren voordat het proces is afgerond.

Hoe het ook loopt, wij zorgen ervoor dat we je zo goed mogelijk op de hoogte houden van de status van je claim. Onthoud bovendien dat we pas een vergoeding innen nadat de luchtvaartmaatschappij jou al geld heeft betaald.

Hoe kan ik compensatie of restitutie claimen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht naar de VS?

Claim in minder dan een paar minuten met Vlucht-Vertraagd.be en profiteer voor je claim van meer dan 10 jaar ervaring!

Je kunt alles rechtstreeks vanaf je telefoon of computer doen met ons gebruikersvriendelijke websysteem. Vul gewoon de basisinformatie over je vlucht in en voeg vervolgens de gevraagde relevante reisdocumenten toe.

Nadat dit is gebeurd, zorgen wij voor al het papierwerk en de juridische procedures. Je kunt dan weer gewoon doen waar je van houdt en simpelweg wachten tot het geld op je bankrekening verschijnt!

Waarom vluchtcompensatie en restitutie claimen bij Vlucht-Vertraagd.be?

Door onze ervaring van meer dan 10 jaar in het strijden voor de rechten van vliegtuigpassagiers, hebben we talloze passagiers geholpen hun vluchtcompensatie en restitutie te ontvangen. We hebben 98% van de rechtszaken gewonnen en zijn trots op onze uitstekende score op Trustpilot.

We kunnen je claim de aandacht geven die hij verdient om succesvol te zijn, en namens jou bemiddelen bij de luchtvaartmaatschappij — en als bemiddeling niet werkt, brengen we je zaak voor de rechter.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht