Mijn vlucht op Weeze Airport was vertraagd of geannuleerd — Hoe kan ik compensatie claimen?

Weeze Airport in Weeze, Duitsland biedt comfortabele en betaalbare vluchten aan. Wel is het bekend dat de luchthaven klein is en vatbaar is voor vertragingen of annuleringen zodra de hoeveelheid passagiers te groot wordt. Deed er zich een vertraging of annulering van je vlucht voor op Weeze Airport? Je kunt vluchtcompensatie claimen met hulp van , met al meer dan 10 jaar ervaring. Lees verder voor meer informatie over je rechten en hoe je in aanmerking kunt komen voor vluchtcompensatie tot 600 €.

Claim binnen minuten!

Weeze Airport vlucht vertraagd of geannuleerd - dit is wat je moet weten!

 • De vluchtcompensatieregeling EU261 beschermt jouw recht om een claim in te dienen.

 • Was je vlucht vanaf Weeze Airport meer dan 3 uur vertraagd? Mogelijk is je een vluchtcompensatie tot 600 € verschuldigd!

 • Werd je vertrek of aankomst van of naar Weeze Airport minder dan 14 dagen van tevoren geannuleerd? Je hebt recht op een volledige terugbetaling van je reisticket in geld en tot 600 € vluchtcompensatie!

Hoe weet ik of mijn Weeze Airport vlucht vertraagd of geannuleerd is?

Weeze Airport is een kleine, regionale luchthaven; daarom wordt je geadviseerd om tijdig voor vertrek van je vlucht te arriveren en er zeker van te zijn dat je hier zo goed mogelijk op voorbereid bent.

Het is raadzaam om vooraf de status van je vlucht te controleren, zodat je altijd klaar bent voor je vlucht vanaf Weeze Airport en zoveel mogelijk last-minute verrassingen voorkomt.

Hoe controleer ik de status van mijn vlucht?

De website van Weeze Airport maakt het eenvoudig om de status van je vlucht te controleren. Je ontvangt realtime updates over zowel je vlucht als het luchtverkeer.

Was je vlucht op Weeze Airport vertraagd? — claim vluchtcompensatie

Je hebt mogelijk recht op vluchtcompensatie bij een vertraagde vlucht van of naar Weeze Airport als:

 • de vertraging van de vlucht meer dan drie uur bedroeg,

EN

 • de storing de schuld was van de luchtvaartmaatschappij —  als een derde partij of overmacht de veroorzaker was, is de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk. (Zie voor meer informatie de sectie over "Buitengewone Omstandigheden" op deze pagina).

Was je Weeze Airport vlucht vertraagd?

Ontvang tot 600 € vluchtcompensatie door een claim in te dienen bij Vlucht-Vertraagd.be!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Werd je vlucht op Weeze Airport geannuleerd? — compensatie- en terugbetalingbeleid

Mogelijk kom je in aanmerking voor een vluchtcompensatie tot 600 €, of de volledige kosten van je vlucht in het geval een vlucht vanaf Weeze Airport is geannuleerd.

Wanneer kan ik een claim indienen voor mijn geannuleerde vlucht vanaf Weeze Airport? Je hebt mogelijk recht op vluchtcompensatie als je vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum werd geannuleerd en de luchtvaartmaatschappij daaraan schuldig was.

(Voor meer informatie over wanneer de luchtvaartmaatschappij kan weigeren je compensatie te betalen, zie het gedeelte " Buitengewone Omstandigheden" hieronder.)

Je kunt een volledige terugbetaling van je vliegticket in geld aanvragen als je geen alternatieve vlucht kreeg aangeboden OF als dit wel het geval was maar je besloot deze niet te nemen.

Het is zeer waarschijnlijk dat de luchtvaartmaatschappij je een reisvoucher in plaats van een terugbetaling zal aanbieden. Het is niet aan te raden om reisvouchers te accepteren, omdat je dan opnieuw dezelfde luchtvaartmaatschappij moet gebruiken en het risico loopt je geld te verliezen als deze failliet gaat.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen als mijn vlucht op Weeze Airport vertraagd was of werd geannuleerd?

De afstand van je vlucht bepaalt hoeveel je kunt claimen.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht?

Met Vlucht-Vertraagd.be claim je in slechts 5 minuten!

Terwijl wij je claim van begin tot eind afhandelen kun jij je stress achter je laten. Wij doen er alles aan om te zorgen dat je de compensatie krijgt die jou verschuldigd is.

Het uploaden van de benodigde documenten naar ons platform duurt slechts enkele minuten. Daarna beoordelen onze experts je claim, stellen juridische papieren op, nemen contact op met de luchtvaartmaatschappij en starten indien nodig een rechtszaak.

Heeft een vluchtannulering op Weeze Airport je getroffen?

Wacht niet langer en claim je rechtmatige compensatie!

Check nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Vertragingen en annuleringen op Weeze Airport — kan de vliegmaatschappij mijn claim afwijzen?

Zelfs als je aan alle andere vereisten voor vluchtcompensatie voldoet, zijn er enkele situaties waarin de luchtvaartmaatschappij het recht heeft om je claim af te wijzen. Deze situaties staan bekend als " buitengewone omstandigheden" en deze zijn van toepassing wanneer de verstoring is veroorzaakt door een derde partij of door overmacht in plaats van door de luchtvaartmaatschappij zelf.

Onder de meest voorkomende buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om mijn claim voor vluchtcompensatie in te dienen?

Het tijdsbestek voor het indienen van een claim is onderworpen aan de wetten van je land van herkomst, het land van bestemming en het land waar de luchtvaartmaatschappij haar hoofdkantoor heeft.

Je kunt in de volgende gevallen compensatie aanvragen, bijvoorbeeld als je met Transavia een vlucht nam van Weeze Airport naar Ibiza:

 • Nederlands recht: 2 jaar

 • Duits recht: 3 jaar

 • Spaans recht: 5 jaar

Twijfel je of je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie?

Gebruik onze vrijblijvende Claim Calculator om je vlucht te controleren!

Check mijn vlucht
W Fb Gs2qx

Vlucht vertraagd of geannuleerd — onze tips om de tijd te doden op Weeze Airport!

Je kunt ontspannen of jezelf vermaken met behulp van de luchthavenvoorzieningen als je een tijdje vastzit op Weeze Airport door een vertraagde of geannuleerde reis. Bijvoorbeeld:

 • Op het bezoekersterras van de luchthaven kun je kosteloos vliegtuigen observeren. Passagiers kunnen vanaf het terras een interessant beeld krijgen van wat er zich afspeelt op de start- en landingsbaan en op het luchthavenplatform.

 • Breng wat tijd door in een van de restaurants of bars van Weeze Airport om wat te eten of te drinken.

 • Passagiers kunnen profiteren van een brede selectie aan faciliteiten, waaronder Kiddieland, een plek waar je kind kan rondrennen en wat energie kan verbranden, en de reismarkt op de luchthaven, waar je last-minute voordelige vakanties kunt boeken.

 • Weeze Airport was vroeger een militaire vliegbasis, vandaar dat hier rondleidingen gegeven worden om meer te weten te komen over de geschiedenis. Online reserveren kan voor een van de 2,5 uur durende educatieve excursies in het Engels, Duits of Nederlands!

Over Weeze Airport

Weeze Airport, ook wel Niederrhein Airport genoemd, is een kleine internationale luchthaven in de Duitse deelstaat Nederrijn. De luchthaven ligt 3,7 km ten zuidwesten van Weeze, 7 km ten noordwesten van Kevelaer, 33 km ten zuidoosten van Nijmegen, Nederland, en 48 km ten noordwesten van Duisburg, Duitsland. Het is een voormalig luchtmacht-vliegveld, dat sinds 2003 functioneert als burgerluchthaven en gebruik maakt van de infrastructuur van de voormalige militaire vliegbasis RAF Laarbruch. Op het terrein van de luchthaven staat ook een groot opleidingscentrum voor de brandweer. Twee prijsvechters, Ryanair en Corendon, maken gebruik van Weeze Airport. De twee luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten naar 30 locaties beschikbaar.

Handige links