Mijn vlucht op Palma de Mallorca Airport was vertraagd of geannuleerd. Hoe kan ik compensatie claimen?

De luchthaven van Palma de Mallorca, een van de drukste in Spanje, ontvangt tijdens het zomerseizoen elk jaar duizenden toeristen. , daarom is het niet verrassend dat vertragingen en annuleringen op deze luchthaven regelmatig voorkomen.

Claim binnen minuten!

Was er een vertraging of annulering van je vlucht op Palma de Mallorca Airport?

 • De EU261-vluchtcompensatieverordening beschermt jouw recht om een claim in te dienen in geval van een vertraagde of geannuleerde vlucht.

 • Was je Palma de Mallorca Airport-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur? Mogelijk heb je recht op vluchtcompensatie tot € 600!

 • Werd Palma de Mallorca Airport-vlucht geannuleerd minder dan 14 dagen van tevoren? Als de annulering de schuld was van de luchtvaartmaatschappij, kom jij in aanmerking voor een volledige terugbetaling van je ticket in geld en tot 600 € aan vluchtcompensatie!

Was er een vertraging of annulering van je vlucht op Palma de Mallorca Airport?

Dien een claim in met behulp van Vlucht-Vertraagd.be. Met onze meer dan 10 jaar ervaring gaan wij ervoor zorgen dat je claim slaagt.

De luchthaven van Palma de Mallorca, een van de drukste in Spanje, ontvangt tijdens het zomerseizoen elk jaar duizenden toeristen. Palma de Mallorca is een van de favoriete toeristische bestemmingen van Spanje, daarom is het niet verrassend dat vertragingen en annuleringen op deze luchthaven regelmatig voorkomen.

Hoe weet ik of mijn vlucht op Palma de Mallorca Airport vertraagd of geannuleerd is?

Omdat het erg druk is op de luchthaven van Palma de Mallorca, vooral tijdens de vakantieperiode, wordt passagiers geadviseerd om van tevoren de status van hun vlucht te controleren. Op die manier kunnen veel last-minute verrassingen worden voorkomen.
Hoe kunnen passagiers de status van hun vlucht controleren? Op de website van Palma de Mallorca Airport kunnen passagiers de informatie vinden die ze nodig hebben met betrekking tot hun vlucht.
Je kunt het vertrek- en aankomstschema van Palma de Mallorca Airport bekijken voor meer informatie.

Was je vlucht op Palma de Mallorca Airport vertraagd of geannuleerd?

Claim je compensatie online!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Wie viel Entschädigung kann ich erhalten, wenn mein Flug am Flughafen Palma de Mallorca verspätet war oder gestrichen wurde?

Die Ihnen zustehende Höhe des Anspruchs richtet sich nach der bei Ihrem Flug zurückgelegten Gesamtstrecke:

FlugstreckeEntschädigung
Flüge kürzer als 1.500 kmErhalten Sie 250 € pro Passagier
Flüge zwischen 1.500 und 3.500 kmErhalten Sie 400 € pro Passagier
Flüge über 1.500 Kilometern innerhalb der EUErhalten Sie 400 € pro Passagier
Flüge über 3.500 Kilometern außerhalb der EU
Erhalten sie 600 € pro Passagier

Wie beantrage ich eine Entschädigung für meinen verspäteten oder gestrichenen Flug?

Vlucht-Vertraagd.be ist der schnellste und effizienteste Weg, eine Entschädigung anzufordern. Es dauert nur 5 Minuten, Ihren Anspruch einzureichen!

Sie können sich entspannen, während wir uns von Anfang bis Ende um Ihren Anspruch kümmern. Wir sorgen dafür, dass Sie die Entschädigung erhalten, die Sie verdienen.

Das Hochladen aller erforderlichen Unterlagen auf unsere Plattform dauert nur wenige Minuten. Anschließend prüfen unsere Experten Ihren Anspruch, stellen rechtliche Unterlagen zusammen, nehmen Kontakt mit der Fluggesellschaft auf und leiten bei Bedarf in Ihrem Namen eine Klage ein.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik ontvangen als mijn vlucht op Palma de Mallorca Airport vertraagd of geannuleerd raakte?

Het claimbedrag waarop je recht hebt, wordt bepaald door de totale afstand van je vlucht:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Vertragingen en annuleringen op Palma de Mallorca Airport — kan de luchtvaartmaatschappij mij vluchtcompensatie weigeren?

Ja, helaas zijn er enkele situaties waarin de luchtvaartmaatschappij het recht heeft om je claim af te wijzen. Deze situaties, "buitengewone omstandigheden" genoemd, zijn van toepassing wanneer de vertraging of annulering werd veroorzaakt door een derde partij of door overmacht in plaats van door de luchtvaartmaatschappij zelf.
Hieronder vindt je een niet-uitputtende lijst van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om mijn vluchtcompensatieclaim voor Palma de Mallorca Airport in te dienen?

Als je van of naar de luchthaven van Palma de Mallorca reist, heb je volgens de Spaanse wet doorgaans 5 jaar de tijd om je claim in te dienen.

Vlucht geannuleerd op Palma de Mallorca Airport?

Dien een claim in en ontvang vluchtcompensatie tot 600 €!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht?

Vlucht-Vertraagd.be is de snelste en meest efficiënte manier om vluchtcompensatie te claimen. Het duurt slechts 5 minuten om je claim in te dienen!

Jij kunt rustig aan doen terwijl wij je claim van begin tot eind afhandelen. We zorgen ervoor dat je de compensatie krijgt waar je recht op hebt.

Het uploaden van de vereiste documenten naar ons platform duurt slechts enkele minuten. Daarna beoordelen onze experts je claim, stellen juridische documenten samen, nemen contact op met de luchtvaartmaatschappij en starten indien nodig namens jou een rechtszaak.

Twijfel je over je recht op vluchtcompensatie?

Gebruik onze vrijblijvende Claim Calculator om je vlucht te checken.

Claim nu
W Fb Gs2qx

Vlucht vertraagd of geannuleerd — onze tips om de tijd te doden op Palma de Mallorca Airport!

Als je gestrand bent op Palma de Mallorca Airport door een overstap of een vertraagde of geannuleerde reis, zijn hier enkele tips voor hoe je je tijd kunt doden terwijl je wacht.

 • Geniet van een film of praat bij op social media door gebruik te maken van het gratis WIFI netwerk van de luchthaven. Je kunt je device verbinden met Airport_Free_Wifi_AENA en je tijd verdrijven terwijl je wacht op de luchthaven.
 • Hoewel de luchthaven van Mallorca niet veel voorzieningen biedt, heeft de luchthaven vier Duty-Free shops in de vertrekzone, enkele supermarkten, een apotheek en verschillende fashion boutiques, zodat je toch kunt gaan winkelen om van je vrije tijd te genieten. Daarnaast zijn er verschillende restaurants, van de gebruikelijke Burger King tot een Hard Rock café. Je kunt de website van AENA bekijken voor meer informatie over de winkels die op de luchthaven te vinden zijn.
 • Als je veel tijd over hebt, kun je het beste je koffer in de bagageopslag laten en naar ergens in de stad gaan. De A2-buslijn verbindt de luchthaven met s' Arenal beach, een van de populairste plekken in de stad, terwijl de A1-buslijn je naar de belangrijkste locaties in het centrum van Palma de Mallorca brengt. Deze bussen rijden regelmatig en de ticketprijs is 5 euro. Je kunt ook een taxi nemen, dit kost ongeveer €20. Een wandeling langs het strand zal je zeker in de stemming brengen voor je volgende vlucht!
 • Er zijn helaas geen hotels op de luchthaven van Palma de Mallorca. Als je genoeg tijd hebt en behoefte aan rust, kun je een kamer boeken in een hotel in de buurt. Veel hotels liggen op minder dan 20 minuten met de bus van de luchthaven. Hotels zoals het Alua Leo, dat aan het strand ligt en op slechts 2 km van de luchthaven, zijn geweldige opties.

Over de luchthaven van Palma de Mallorca

De luchthaven van Palma de Mallorca, waarvan de officiële naam Son Sant Joan International Airport is, ligt in de regio Playa de Palma, op 8 kilometer van het stadscentrum van Palma de Mallorca. De luchthaven opende in 1960 en is verschillende keren gerenoveerd en uitgebreid om aan het groeiende aantal passagiers te kunnen voldoen.

Palma de Mallorca Airport is op het gebied van passagiersaantallen de derde belangrijkste luchthaven van Spanje. Deze luchthaven heeft voornamelijk internationaal verkeer, vooral tijdens de vakantieperiode. Jaarlijks passeren meer dan 29 miljoen passagiers de luchthaven van Palma de Mallorca. De luchthaven bestaat uit één enkele passagiersterminal die is onderverdeeld in vier zelfstandige instapmodules (modules A, B, C en D).

Zowel vertrek- en aankomst- als incheckbalies bevinden zich in het hoofdgebouw.
Elke module van de terminal wordt toegewezen op basis van de herkomst van de vluchten. Vluchten naar niet-EU-landen, uitgevoerd door luchtvaartmaatschappijen zoals Air Algérie of Air Serbia, worden afgehandeld in Module A. Normaal gesproken is deze module gesloten tijdens de winter, aangezien deze vluchten alleen tijdens het zomerseizoen worden uitgevoerd. De meeste vluchten uit heel Europa worden afgehandeld in Module C. Door de toename van het luchtverkeer in de afgelopen jaren opereren echter ook low-cost luchtvaartmaatschappijen zoals Eurowings, Ryanair en Easyjet in Module D, die oorspronkelijk alleen bedoeld was voor vasteland-vluchten.

Handige links