München Airport vlucht vertraagd of geannuleerd — hoe claim je vluchtcompensatie?

Als je München Airport vlucht is vertraagd of geannuleerd, heb je als passagier rechten en kun je compensatie tot 600 euro per passagier ontvangen!

Claim binnen minuten!

Belangrijkste punten

 • München Airport vlucht vertraagd met 3 uur of meer? Je kunt in aanmerking komen voor vluchtcompensatie tot 600 euro per passagier!

 • Is jouw vlucht minder dan 14 dagen voor je geplande vertrek of aankomst op München Airport geannuleerd? Je kunt aanspraak maken op vluchtcompensatie tot 600 euro en de volledige geldelijke terugbetaling van je vlucht!

 • Je kunt een claim indienen bij Vlucht-Vertraagd.be. Wij doen al meer dan 10 jaar zaken met luchtvaartmaatschappijen en zijn experts in de rechten van vliegtuigpassagiers!

Is mijn München Airport vlucht vertraagd of geannuleerd?

Op München Airport zijn van minuut tot minuut updates over aankomst en vertrek beschikbaar om klanten op de hoogte te houden van de status van hun vluchten. Het wordt aanbevolen om je vluchtgegevens online te controleren voordat je naar de luchthaven gaat, zodat je voorbereid bent op eventuele wijzigingen in je reisschema en jezelf extra tijd kunt gunnen. Om de status van je vlucht te controleren, kun je de volgende links gebruiken:

München Airport vlucht vertraagd — Claim vluchtcompensatie

Als je vlucht vanaf of naar München Airport vertraagd is, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

 • De vluchtvertraging was meer dan 3 uur
 • De luchtvaartmaatschappij was verantwoordelijk voor de verstoring (Opmerking: Als de vertraging is veroorzaakt door een derde partij of een “buitengewone omstandigheid”, is de luchtvaartmaatschappij niet verplicht om compensatie te bieden. Meer informatie vind je verderop op de pagina.)

Een vluchtvertraging van meer dan 3 uur op München Airport?

München Airport vlucht geannuleerd — vluchtcompensatie en restitutiebeleid

Als je vlucht vanaf München Airport wordt geannuleerd, kom je mogelijk in te worden vluchtcompensatie tot 600 euro, volledige restitutie van jouw vlucht, of beide.

Om in aanmerking te komen voor vluchtcompensatie voor een geannuleerde München Airport vlucht, moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

 • De vlucht is minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum geannuleerd
 • De luchtvaartmaatschappij was verantwoordelijk voor de annulering (Opmerking: In bepaalde omstandigheden kan de luchtvaartmaatschappij jouw claim afwijzen. Meer informatie vind je het gedeelte ‘Buitengewone omstandigheden’ van dit artikel.)

Als je geen alternatieve vlucht is aangeboden of ervoor hebt gekozen een aangeboden vlucht niet te accepteren, kun je ook restitutie van je vliegticket claimen.

Het is belangrijk op te merken dat als de luchtvaartmaatschappij je een voucher aanbiedt, je deze beter niet kunt accepteren. Dit komt omdat je met dezelfde luchtvaartmaatschappij zou moeten reizen die de annulering heeft veroorzaakt, en als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, je jouw geld kunt verliezen. In plaats daarvan wordt aanbevolen om volledige restitutie of vluchtcompensatie te claimen.

Een vluchtvertraging van meer dan 3 uur op München Airport?

Dien met Vlucht-Vertraagd.be vandaag nog een claim in en ontvang tot 600 euro per passagier!

Nu claimen
W Kkd6 S Vp

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde München Airport vlucht?

Het bedrag van de claim is afhankelijk van de afstand van jouw vlucht en wordt per passagier uitgekeerd.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn München Airport vlucht?

Laat ons jouw claim voor jou afhandelen! Met Vlucht-Vertraagd.be kun je eenvoudig een claim indienen en je geld terugkrijgen zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent.

Dien eenvoudigweg binnen enkele minuten jouw claim in en ons team van professionals regelt alles voor jou. Ons team heeft meer dan 10 jaar uitgebreide ervaring met luchtvaartmaatschappijen en kent hun tactieken. Om jouw recht op compensatie te verdedigen, zal ons team je claim grondig beoordelen, juridische documenten opstellen, communiceren met het juridische team van de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, een rechtszaak aanspannen. Vertrouw erop dat wij alle details afhandelen en je helpen de vergoeding te krijgen die je verdient.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Vertragingen en annuleringen op München Airport: kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen?

Helaas is het mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij je niet kan compenseren voor een vertraagde of geannuleerde vlucht. Het gaat dan om ‘buitengewone omstandigheden’ die zich voordoen wanneer een derde partij of een onvoorzien incident de vertraging of annulering heeft veroorzaakt, waardoor de luchtvaartmaatschappij wordt ontheven van verantwoordelijkheid.

Hier volgen enkele voorbeelden van dergelijke situaties:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om mijn claim voor vluchtcompensatie in te dienen?

Als je vanaf of naar München vloog, heb je volgens de Duitse wet 3 jaar de tijd om een claim in te dienen voor vluchtcompensatie en/of restitutie.

Weet je niet meer zeker of je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie?

Gebruik Vlucht-Vertraagd.be om te controleren of jouw situatie van toepassing is.

Nu claimen
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Vertraagde of geannuleerde vlucht — onze tips om de tijd te doden op München Airport!

Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is, zijn er verschillende manieren waarop je de tijd op München Airport kunt doorbrengen:

 • Winkel in de vele winkels van de luchthaven, die van alles verkopen, van souvenirs en cadeaus tot kleding en elektronica.
 • Ontspan in een van de lounges van de luchthaven, die comfortabele stoelen, eten en drinken bieden. Sommige lounges hebben ook douches om je weer fris en fruitig te voelen.
 • Geniet een maaltijd in een van de vele restaurants op de luchthaven, die een verscheidenheid aan keukens bieden voor ieder wat wils.
 • Gebruik de gratis wifi op de luchthaven om verbonden te blijven en te werken of actief te zijn op sociale media.
 • Maak een wandeling rond de luchthaven om de benen te strekken en de verschillende terminals te verkennen.
 • Als je tijd over hebt, overweeg dan om een uitstapje naar München te maken om de stad te verkennen. De luchthaven is met het openbaar vervoer goed verbonden met de stad, en er zijn in de omgeving veel interessante dingen te zien en te doen.

No cure, no pay

Maximaliseer jouw kansen op een succesvolle claim met Vlucht-Vertraagd.be

Nu claimen
W Fb Gs2qx

Over München Airport

München Airport (MUC), ook wel bekend als Franz Josef Strauss Airport, is de internationale luchthaven van München, de hoofdstad van het Duitse Beieren. Het is de op één na drukste luchthaven van Duitsland wat betreft passagiersvervoer, met meer dan 48 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven ligt ongeveer 28 kilometer ten noordoosten van München en is goed bereikbaar per auto, trein en openbaar vervoer.

De luchthaven beschikt over twee terminals, Terminal 1 en Terminal 2, verbonden met een voetgangersbrug. München Airport biedt een breed scala aan voorzieningen en diensten, waaronder winkels, restaurants, lounges en zakelijke faciliteiten. Het fungeert als een hub voor Lufthansa en als focusstad voor Eurowings.

Handige links