Istanbul Airport vlucht vertraagd of geannuleerd – Claim compensatie en restitutie van je ticket

Als je Istanbul Airport (IST) vlucht vanuit het VK of de EU vertraagd of geannuleerd was, kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie en/of restitutie van je ticket. Met onze kosteloze kun je snel bepalen of je in aanmerking komt voor compensatie tot 600 euro of volledige terugbetaling van je ticket.

Claim binnen minuten!

Belangrijkste punten

 • Als je vlucht vanuit het VK/de EU naar de luchthaven van Istanbul vertraging opliep, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie.

 • Was je vlucht vanuit of naar Istanboel meer dan 3 uur vertraagd? Je kunt mogelijk aanspraak maken op compensatie tot 600 euro!

 • Als je Istanbul Airport vlucht werd geannuleerd, heb je mogelijk recht op vluchtcompensatie en restitutie van je vliegticket.

Is mijn Istanbul Airport vlucht vertraagd of geannuleerd

Om te voorkomen dat je gefrustreerd raakt als je, net op de luchthaven aangekomen, erachter komt dat je vlucht geannuleerd of vertraagd is, raden we je aan je vluchtstatus te controleren voordat je naar de luchthaven gaat. Je kunt dit eenvoudig doen door de website te bezoeken van de luchthaven of van de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist.

Kom ik in aanmerking voor compensatie voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht naar Istanbul Airport?

Als je vanuit het VK of de EU naar Istanbul vliegt, kun je compensatie claimen onder de EU- en Britse vluchtcompensatieregelgeving, ongeacht met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt. Als je echter met een niet-EU-luchtvaartmaatschappij naar het VK of de EU vliegt, zijn je passagiersrechten mogelijk niet beschermd. Zie de onderstaande tabel voor informatie of je wel of niet in aanmerking komt voor compensatie.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Vertraagde vlucht naar Istanbul Airport — ontvang compensatie. 

Als je Istanbul Airport vlucht vertraging had, kun je volgens de Britse en EU-wetgeving in aanmerking komen voor compensatie van maximaal 600 euro per passagier. Om voor compensatie in aanmerking te komen, moet je vlucht aan de volgende criteria voldoen:

 • Je vlucht is minimaal drie uur later dan de geplande aankomsttijd op de bestemming aangekomen.
 • De oorzaak van de vertraging was te wijten aan de acties van de luchtvaartmaatschappij, niet aan ‘buitengewone omstandigheden’.

Als je vluchtvertraging is veroorzaakt door ‘buitengewone omstandigheden’, kom je mogelijk niet in aanmerking voor compensatie.

Vlucht naar Istanbul Airport met 3 uur of meer vertraagd?

Claim compensatie tot 600 euro!

Compensatie claimen
W Kkd6 S Vp

Geannuleerde vlucht vanaf Istanbul Airport — regels voor restitutie en compensatie.

Als je vlucht naar Istanbul Airport vanuit het VK of de EU wordt geannuleerd, heb je mogelijk recht op een compensatie van maximaal 600 euro, restitutie van je ticket of beide, afhankelijk van de reden voor de annulering.

Om voor compensatie in aanmerking te komen, moet de vlucht binnen 14 dagen na de geplande vertrekdatum zijn geannuleerd en moet de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk zijn voor de annulering. (Zie voor meer informatie het gedeelte ‘Buitengewone omstandigheden’ op deze pagina.

Als je Istanbul Airport vlucht wordt geannuleerd, kun je volledige restitutie van je ticket ontvangen. De luchtvaartmaatschappij zou je een alternatieve vlucht of restitutie moeten aanbieden, maar je kunt nog steeds restitutie ontvangen, zelfs als je de alternatieve vlucht weigert.

Moet je een vluchtvoucher van de luchtvaartmaatschappij accepteren? Wij raden af om een voucher te accepteren. Ze hebben vaak een vervaldatum. Ten slotte, als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, is het onwaarschijnlijk dat je geld terugkrijgt voor je voucher.

Je krijgt mogelijk 600 euro vluchtcompensatie

Bij ons kun je binnen enkele minuten compensatie claimen!

Nu claimen
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde Istanbul Airport vlucht?

Passagiers die vluchtvertragingen of annuleringen van hun Istanbul Airport vlucht vanuit het VK/EU hebben ondervonden, komen mogelijk in aanmerking voor compensatie. Het compensatiebedrag dat aan elke passagier wordt toegekend, wordt bepaald door de afstand van de vlucht.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Buitengewone omstandigheden — kan mij compensatie voor mijn vlucht worden geweigerd?

Luchtvaartmaatschappijen zijn niet verplicht om compensatie te bieden in situaties waarin de vertraging of annulering van de vlucht werd veroorzaakt door externe factoren buiten hun macht, die gewoonlijk ‘buitengewone omstandigheden’ worden genoemd. Enkele voorbeelden van buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Houd er rekening mee dat als je Istanbul Airport vlucht niet vertrekt vanuit het VK of de EU, je mogelijk niet in aanmerking komt voor vluchtcompensatie onder Britse en Europese wetgeving.

Hoe lang heb ik om mijn compensatie en restitutie te claimen?

De deadline voor het indienen van een claim voor vluchtcompensatie en/of restitutie wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de locatie van de thuisbasis van de luchtvaartmaatschappij en de regelgeving van zowel het vertrek- als het bestemmingsland. Als je vanuit Nederland naar Istanbul Airport bent gevlogen, heb je tot 2 jaar de tijd om compensatie en restitutie te claimen. Je kunt onze kosteloze Claimcalculator gebruiken om te bepalen of je in aanmerking komt voor compensatie.

Maximaliseer je kans op een succesvolle claim.

Ontvang compensatie en restitutie voor je vlucht met behulp van Vlucht-Vertraagd.be

Nu claimen
W Fb Gs2qx

Hoe claim je compensatie of restitutie voor je vlucht naar Istanboel?

Een claim indienen voor je vluchtvertraging of -annulering is eenvoudig met Vlucht-Vertraagd.be. Geef ons simpelweg de vereiste gegevens en ons team doet de rest, van het beoordelen van jouw zaak tot het onderhandelen met de luchtvaartmaatschappij of zelfs het ondernemen van juridische stappen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Istanbul Airport vlucht vertraagd of geannuleerd? Onze tips om de tijd te doden op Istanbul Airport!

Als je vlucht vanaf Istanbul Airport vertraagd of geannuleerd is, zijn er op de luchthaven tal van manieren om jezelf te vermaken. Hier volgen enkele tips om het meeste uit je tijd op de luchthaven te halen:

 • Ga winkelen: Istanbul Airport beschikt over veel belastingvrije winkels en winkels die souvenirs, cadeaus en andere artikelen verkopen. Je kunt er lokale Turkse lekkernijen of internationale merken kopen.
 • Ga een hapje eten: Er is een breed scala aan eetgelegenheden op Istanbul Airport, waaronder de Turkse keuken en internationale fastfoodketens, voor alle smaken en budgetten. Je kunt er genieten van een snelle snack of een maaltijd terwijl je wacht op je vlucht.
 • Maak verbinding met gratis wifi: Istanbul Airport biedt alle passagiers gratis wifi, zodat je verbonden kunt blijven met de wereld of wat kunt werken terwijl je wacht op je vlucht.

Over Istanbul Airport

Istanbul Airport (IST) is de belangrijkste internationale luchthaven van Istanboel, Turkije en de omliggende regio, met een jaarlijks passagiersverkeer van meer dan 50 miljoen personen. Het is de grootste luchthaven van Turkije en ligt ongeveer 35 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Istanboel. De luchthaven biedt meerdere vervoersmogelijkheden, waaronder rechtstreekse trein-, bus- en metroverbindingen naar het stadscentrum.

Istanbul Airport is een knooppunt voor verschillende grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije - Turkish Airlines. De luchthaven dient als toegangspoort tot vele bestemmingen in Europa, Azië en het Midden-Oosten, waaronder Londen, Dubai, Tokio en Parijs. Andere luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op Istanbul Airport zijn British Airways, Emirates, Qatar Airways en Air France.

Handige links