Groningen Airport vlucht vertraagd of geannuleerd — hoe vluchtcompensatie te claimen?

Groningen Airport Eelde stond misschien al op je radar als je in Nederland was en op zoek was naar een gemakkelijk bereikbare luchthaven met goed geprijsde vluchten. Wat betreft snelheid, comfort en gemak begint de groeiende kleine internationale luchthaven een naam op te bouwen. Met elk jaar meer dan 200.000 bezoekers betekent deze hoeveelheid voetgangers dat het goed mogelijk is dat je te maken krijgt met een vertraagde of geannuleerde vlucht. Ontdek in dit artikel hoe je tot 600€ aan vluchtcompensatie kunt ontvangen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht op Groningen Airport!

Claim binnen minuten!

Belangrijkste opmerkingen

 • Had je vlucht van Groningen Airport meer dan 3 uur vertraging? Je kunt in aanmerking komen voor vluchtcompensatie tot 600€ per passagier!

 • Is je vlucht op Groningen Airport minder dan 14 dagen voor je geplande vertrek of aankomst geannuleerd? Je kunt aanspraak maken op vluchtcompensatie tot 600€ en de totale geldelijke terugbetaling van je vlucht!

 • Claim nu online met Vlucht-Vertraagd.be - het kost maar een paar minuten van je tijd, en onze experts regelen de rest!

Is mijn vlucht van Groningen Airport vertraagd of geannuleerd?

Om op de hoogte te blijven van mogelijke vertragingen is het altijd een goed idee voor reizigers om hun vluchten te controleren voordat ze naar het vliegveld vertrekken. Zo zijn ze beter voorbereid om extra tijd  uit te trekken om hun vlucht op tijd te halen.

Zo controleer je de status van je vlucht:

Vertraging of annulering op Groningen Airport?

Claim tot €600 vluchtcompensatie per passagier bij Vlucht-Vertraagd.be!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Groningen Airport Eelde vlucht vertraagd — claim vluchtcompensatie

Je kunt in aanmerking komen voor vluchtcompensatie als je vlucht van of naar Groningen Airport vertraagd was indien:

 • De vlucht meer dan 3 uur vertraagd wasen

 • De luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk was voor de verstoring (in het geval dat de vertraging werd veroorzaakt door een derde partij of een "buitengewone omstandigheid", betaalt de luchtvaartmaatschappij je geen vluchtcompensatie - meer informatie hieronder).

Groningen Airport Eelde vlucht geannuleerd — vluchtcompensatie en restitutiebeleid

Als je vlucht van of naar Groningen Airport Eelde wordt geannuleerd, kun je recht hebben op vluchtcompensatie tot 600€, een volledige financiële terugbetaling van je vlucht, of beide!

Om in aanmerking te komen voor vluchtcompensatie wanneer je vlucht van of naar Groningen Airport wordt geannuleerd:

 • De vlucht moet minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum zijn geannuleerd.

 • De luchtvaartmaatschappij moet verantwoordelijk zijn voor de annulering. Om te bepalen wanneer de luchtvaartmaatschappij je claim kan afwijzen, zie het gedeelte op deze pagina onder "Buitengewone omstandigheden".

Je kunt ook verzoeken om terugbetaling van je ticket als je niet de mogelijkheid kreeg om een alternatieve vlucht te nemen of als je die wel kreeg maar er niet voor koos.

Hier volgt wat advies: Accepteer geen vliegticket! Je zou verplicht zijn dezelfde luchtvaartmaatschappij opnieuw te gebruiken, en je zou je geld kunnen verliezen als die het faillissement aanvraagt.

Geannuleerde vlucht van/naar Groningen Airport?

Gebruik Vlucht-Vertraagd.be voor je rechtmatige vluchtcompensatieclaim!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht van Groningen Airport?

Het bedrag van je claim hangt af van hoe ver je gevlogen hebt.Denk eraan dat het schadebedrag per passagier is.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Hoe kan ik vluchtcompensatie aanvragen voor mijn vlucht Groningen Airport Eelde?

Je claim is veilig bij ons! Bespaar tijd en geld door je claim in te dienen bij Vlucht-Vertraagd.be.

Ons deskundige team neemt het binnen een paar minuten over, zodat jij achterover kunt leunen en ontspannen terwijl wij voor alles zorgen.

Wat doen onze deskundigen en hoe kunnen ze je kansen op het winnen van een claim vergroten? Na meer dan 10 jaar met luchtvaartmaatschappijen te hebben gewerkt, kunnen we gerust zeggen dat we al hun stiekeme trucs en uitdagingen kennen. Om je recht op schadevergoeding te verdedigen, evalueert onze afdeling je claim, stelt het juiste papierwerk samen, houdt contact met het juridische team van de luchtvaartmaatschappij, en stapt zo nodig naar de rechter. No cure, no pay.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Vertragingen en annuleringen op Groningen Airport Eelde: kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen?

Maar, er zijn momenten waarop de luchtvaartmaatschappij niet in staat is om vluchtcompensatie te bieden voor je vertraagde of geannuleerde vluchten. Dit noemt men "buitengewone omstandigheden," die zich voordoen wanneer een derde partij of een onvoorziene gebeurtenis de vertraging of annulering heeft veroorzaakt en niet de luchtvaartmaatschappij.

Hier volgt een lijst met enkele voorbeelden van die situaties:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om mijn vluchtcompensatieclaim in te dienen?

De specifieke voorschriften van het land van vertrek, het land van aankomst en het land waar de luchtvaartmaatschappij gevestigd is, bepalen hoeveel tijd er nodig is om een claim in te dienen.

Als je bijvoorbeeld een vlucht had van Groningen Airport Eelde naar de Kanaaleilanden (Guernsey) uitgevoerd door AlbaStar, zou je aanspraak kunnen maken op de:

 • Nederlands recht: 2 jaar.
 • Brits recht: 6 jaar.
 • Spaans recht: 5 jaar.

Twijfel je over je recht op vluchtcompensatie?

Claim bij Vlucht-Vertraagd.be voor snelle terugbetaling! No cure, no pay.

Claim nu
W Fb Gs2qx

Vertraagde of geannuleerde vlucht — onze tips om de tijd te doden op Groningen Airport!

Als je wat vrije tijd hebt en tot rust wilt komen voordat je opstijgt, is Groningen Airport een prima plek. Hier zijn enkele activiteiten die je op Groningen Airport Eelde kunt ondernemen om de tijd te doden tijdens een lange wachttijd of transfer:

 • De WiFi-verbinding is gratis beschikbaar.

 • Je kunt eten en drinken bij Bites&Flights. Geniet van het pas verbouwde terras met een mooi uitzicht op de aankomende en vertrekkende vliegtuigen!

 • In de Airport Shop kun je belastingvrije artikelen kopen, zoals tijdschriften, boeken en cosmetica.

 • Meer vrije tijd dan je verwachtte? Bekijk de hotels die gunstig gelegen zijn nabij Groningen Airport en het stadscentrum.

Over Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde ligt ten zuiden van de stad Groningen in het noorden van Nederland. De ligging van de luchthaven is uitstekend, vooral voor het Noorden, maar ook zeker voor de provincies Overijssel en Gelderland. Groningen Airport Eelde is gunstig gelegen en veel mensen vinden de vertrektijden interessant. Bovendien zijn de inchecktijden snel en is het parkeren kostenefficiënt.

Hoewel de meeste low-cost maatschappijen die Groningen Eelde Airport gebruiken trainingsvliegtuigen zijn, landen er af en toe ook militaire vliegtuigen op het vliegveld. Enkele budgetmaatschappijen maken gebruik van Groningen Airport zoals AlbaStar, Transavia, en Corendon. Tussen alle luchtvaartmaatschappijen zijn vluchten beschikbaar naar bestemmingen binnen en buiten Europa.

Zowel je auto als het openbaar vervoer zijn eenvoudige manieren om op het vliegveld te komen. Met Groningen Airport Eelde zijn verschillende stations in het noorden van Nederland rechtstreeks verbonden. We raden je aan een applicatie als 9292 te gebruiken om je reis naar het vliegveld goed te plannen en ervoor te zorgen dat het soepel verloopt.

Handige links