Tips over vluchtcompensatie en restitutie voor vertraagde of geannuleerde Curaçao Airport vluchten.

Laat een vertraagde of geannuleerde vlucht je reis naar Curaçao niet verpesten. Lees hier meer over jouw rechten en hoe je compensatie en restitutie kunt claimen met Vlucht-Vertraagd.be.

Claim binnen minuten!

Belangrijkste punten

 • Als jouw vlucht minstens 3 uur vertraging heeft en de luchtvaartmaatschappij schuldig is aan de vertraging, kun je in aanmerking komen voor compensatie van maximaal 600 euro per passagier.

 • Als jouw Curaçao Airport vlucht wordt geannuleerd, heb je recht op compensatie en/of restitutie, of een alternatieve vlucht naar je bestemming.

 • Als je niet zeker weet of je in aanmerking komt voor compensatie, dien je een claim in op Vlucht-Vertraagd.be. Je wordt dan bijgestaan door ons ervaren team van juridische professionals.

Is mijn Curaçao Airport vlucht vertraagd of geannuleerd?

Voordat je naar Curaçao Airport gaat, is het belangrijk om de status van jouw vlucht te controleren om te kijken of jouw vlucht vertraagd of geannuleerd is. Je kunt de status van jouw vlucht online controleren via de website van de luchthaven of de website en app van de luchtvaartmaatschappij zelf. Om ongemak te voorkomen, wordt het aanbevolen om de status van je vlucht te controleren voordat je naar de luchthaven vertrekt.

Op de website van Curaçao Airport kun je de vluchtstatus van zowel aankomende als vertrekkende vluchten controleren.

Curaçao Airport vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim vluchtcompensatie tot 600 euro per passagier!

Nu claimen
W Kkd6 S Vp

Compensatie voor vertraagde Curaçao Airport vluchten

Als jouw vlucht die vertrekt vanaf Curaçao Airport vertraging heeft opgelopen, kun je volgens Britse en EU-regelgeving in aanmerking komen voor compensatie van de luchtvaartmaatschappij van maximaal 600 euro per passagier. Om voor compensatie in aanmerking te komen, moet jouw vlucht aan bepaalde criteria voldoen.

 • Je vlucht moet minstens 3 uur vertraagd zijn, EN,
 • De reden voor de vertraging moet te wijten zijn aan de luchtvaartmaatschappij.

Als de vertraging te wijten is aan ‘buitengewone omstandigheden’, zoals zware weersomstandigheden of stakingen van de luchtverkeersleiding, kom je mogelijk niet in aanmerking voor compensatie.

Geannuleerde Curaçao Airport vlucht: compensatie - en restitutiebeleid

Als je vlucht vanaf Curaçao Airport werd geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie. Volgens de regelgeving van de EU en het VK heb je recht op een compensatie van maximaal 600 euro per passagier als jouw vlucht aan de volgende criteria voldoet:

 • Jouw vlucht was minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum geannuleerd, EN,
 • De reden voor de annulering lag binnen de controle van de luchtvaartmaatschappij (verwijtbaar).

Als jouw vlucht werd geannuleerd vanwege ‘buitengewone omstandigheden’, is de luchtvaartmaatschappij niet verplicht om je compensatie te geven.

Hoe zit het met restitutie of een alternatieve vlucht? Naast compensatie heb je mogelijk ook recht op restitutie van je ticket of omboeking naar een alternatieve vlucht. De luchtvaartmaatschappij moet je de keuze bieden tussen restitutie van je ticket of een alternatieve vlucht.

Moet ik de voucher van de luchtvaartmaatschappij accepteren? Het wordt aanbevolen om compensatie na te streven in plaats van een voucher te accepteren, omdat dit jou meer flexibiliteit geeft en ervoor zorgt dat je correct wordt gecompenseerd voor het ongemak van een geannuleerde of vertraagde vlucht. Hieronder volgen enkele redenen om een voucher niet te accepteren:

 • Vouchers zijn vaak onderhevig aan beperkingen en vervaldata, waardoor ze moeilijk te gebruiken zijn of zelfs nutteloos worden als je niet kunt reizen in de toegewezen periode.
 • Als je een voucher accepteert, doe je afstand van jouw recht op compensatie en restitutie, waardoor je geen andere opties meer hebt in geval van toekomstige vluchtverstoringen.
 • Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, wordt het erg lastig om je geld terug te vorderen.

Nu jouw compensatie claimen

Ontvang tot 600 euro voor jouw vertraagde vlucht!

Start mijn claim
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Buitengewone omstandigheden: Wanneer zijn de luchtvaartmaatschappijen niet verplicht om compensatie te betalen?

Als de reden voor de vertraging of annulering van jouw vlucht te wijten is aan buitengewone omstandigheden waarover de luchtvaartmaatschappij geen controle heeft, is de luchtvaartmaatschappij volgens de EU- en VK-regelgeving mogelijk niet verplicht om compensatie uit te keren. Deze omstandigheden kunnen het volgende omvatten:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om een claim in te dienen voor mijn vertraagde of geannuleerde Curaçao Airport vlucht?

De termijn waarbinnen je aanspraak kunt maken op compensatie voor een geannuleerde of vertraagde vlucht verschilt van land tot land en wordt bepaald door de nationaliteit van de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist en de landen waartussen je reist.

Als je bijvoorbeeld van Londen naar Curaçao reist met KLM, dat in Nederland is gevestigd, zijn het VK en Nederland betrokken bij jouw reis. Dit betekent dat je in Nederland 2 jaar en in het VK 6 jaar de tijd hebt om een claim voor compensatie en/of restitutie in te dienen.

Op hoeveel compensatie heb ik recht voor mijn vertraagde of geannuleerde Curaçao Airport vlucht?

Als jouw Curaçao Airport vlucht vertraagd of geannuleerd was, hangt het bedrag van de compensatie waarop je recht hebt af van de afstand van jouw vlucht. Volgens de regelgeving van de EU en het VK varieert het bedrag van de vergoeding van 220 tot 600 euro per passagier.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Hoe claim ik mijn vertraagde of geannuleerde Curaçao Airport vlucht?

Hulp nodig bij het claimen van compensatie voor jouw vertraagde of geannuleerde Curaçao Airport vlucht? Laat ons team van ervaren juridische professionals jouw claim voor je afhandelen.

Bij Vlucht-Vertraagd.be maken we het je gemakkelijk om een compensatieclaim in te dienen voor je vertraagde of geannuleerde Curaçao Airport vlucht. In slechts 5 minuten kun je online controleren of je in aanmerking komt en vervolgens jouw claim indienen. Onze juridische experts met meer dan 10 jaar ervaring behandelen jouw zaak en houden je gedurende het hele proces op de hoogte. En met ons ‘no cure, no pay’-beleid kun je erop vertrouwen dat we er alles aan zullen doen om je de compensatie te laten ontvangen die je verdient.

Curaçao Airport maakt geen deel uit van het VK of de EU, heb ik dan toch recht op compensatie?

Curaçao Airport maakt geen deel uit van het VK of de EU, maar je kunt onder bepaalde voorwaarden toch recht hebben op compensatie of restitutie van jouw ticket.

De wetten van het VK en de EU zijn van toepassing op alle vluchten die vertrekken vanuit het VK of de EU-land, ongeacht de nationaliteit van de luchtvaartmaatschappij, en, als de luchtvaartmaatschappij in het VK of de EU is gevestigd, op vluchten die arriveren in een EU-land.

Zie de onderstaande tabel voor enkele voorbeelden:

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Als je nog steeds niet zeker weet of je in aanmerking komt voor compensatie, is het raadzaam om juridische professionals te raadplegen via onze Claimcalculator om te bepalen of je in aanmerking komt voor compensatie.

Houd de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk en ontvang het geld waar je recht op hebt!

Vlucht-Vertraagd.be analyseert jouw claim en zorgt ervoor dat je het geld krijgt waarop je recht hebt!

Nu claimen
W Fb Gs2qx

Tips om de tijd te doden op Curaçao Airport tijdens vertragingen of annuleringen van vluchten

Vertragingen en annuleringen van vluchten kunnen frustrerend en vermoeiend zijn, maar er zijn tal van manieren om het meeste uit jouw tijd op Curaçao Airport te halen. Hier volgen enkele tips om je te helpen de tijd te doden:

Over Curaçao Airport

Curaçao International Airport (CUR), ook wel bekend als Hato International Airport, is gelegen op het prachtige Caribische eiland Curaçao. De luchthaven dient als hub voor een aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder Jetair Caribbean, Divi Divi Air, JetBlue, TUI fly Nederland en KLM. Deze luchtvaartmaatschappijen voeren vluchten uit van en naar verschillende bestemmingen, waaronder Amsterdam en New York, evenals Caribische bestemmingen zoals Aruba, Bonaire en St. Maarten.

Naast de rol als hub van Curaçao Airport voor commerciële luchtvaartmaatschappijen, ondersteunt Curaçao Airport ook algemene luchtvaart- en vrachtoperaties. De luchthaven is uitgerust met moderne faciliteiten en diensten om een naadloze reiservaring voor passagiers te garanderen. Curaçao Airport heeft een rijke geschiedenis en werd in 1934 opgericht als een klein vliegveld voor de Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij Shell. Tegenwoordig is het een belangrijke toegangspoort tot het Caribisch gebied en verwelkomt het jaarlijks miljoenen passagiers. Met zijn zonnige weer en adembenemende landschap is Curaçao Airport een populaire bestemming voor zowel vakantiegangers als zakenreizigers.

Handige links