Brussels Airport vlucht vertraagd of geannuleerd — hoe claim je vluchtcompensatie?

Met zo'n 65 luchtvaartmaatschappijen die van en naar Brussels Zaventem vliegen, wordt de Belgische luchthaven gezien als een van de grootste van Europa. Mogelijk bezocht je Brussels Airport op weg naar België of tijdens je tussenstop naar een andere bestemming. Met gemiddeld 15.000 vliegbewegingen per maand op Brussels Zaventem Airport, is de kans aanwezig dat je een vertraagde of geannuleerde vlucht had. Als dit jou overkwam, zou je vluchtcompensatie tot 600 €, een terugbetaling van je ticket in geld, of beide kunnen krijgen! — we hebben meer dan 10 jaar ervaring in het strijden voor de rechten van vliegtuigpassagiers! Of lees verder om meer te leren over de Europese regelgeving die jouw rechten als passagier beschermt en wat je kunt doen bij een vertraagde of geannuleerde vlucht op Brussels Zaventem Airport.

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

Checklist — wat te doen als mijn vlucht op Brussels Zaventem Airport vertraagd of geannuleerd is?

 • Als je Brussels Airport-vlucht vertraagd is met meer dan 3 uur of minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd, claim dan vluchtcompensatie tot 600 €.

 • Als je Brussels Airport-vlucht werd geannuleerd en je hebt geen alternatieve vlucht genomen met dezelfde luchtvaartmaatschappij, vraag dan een volledige terugbetaling van je vliegticket in geld aan.

 • Dien je claim voor vluchtcompensatie online in minder dan 5 minuten in bij Vlucht-Vertraagd.be. Je hoeft enkel alle benodigde documenten te verzamelen en ons team van experts zal het van daaruit overnemen! Geen winst, geen kosten.

Hoe weet ik of mijn vlucht op Brussels Airport (Zaventem) vertraagd of geannuleerd is?

Er zijn verschillende mogelijkheden om voor vertrek de status van je vlucht te controleren.

Je kunt de vertrekkende en aankomende vluchten direct op de website van Brussels Airport bekijken. Deze overzichten worden live bijgewerkt en geven je een duidelijk beeld van de status van je vlucht, of je nu bijna aan boord gaat of juist wacht om een familielid op te halen!

Je kunt ook gebruik maken van Flight Tracking-apps zoals Flight Radar. Deze apps laten je live vliegverkeer van over de hele wereld zien!

Was je Brussels Airport-vlucht vertraagd of geannuleerd?

Je kunt in aanmerking komen voor vluchtcompensatie tot 600 € per passagier!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Brussels Zaventem vlucht vertraagd — claim vluchtcompensatie

Als je vlucht van of naar Zaventem Brussels Airport meer dan 3 uur vertraging had en de luchtvaartmaatschappij schuldig aan de vertraging was, kun je vluchtcompensatie tot 600 € claimen!

Je moet er echter rekening mee houden dat als de vertraging werd veroorzaakt door een derde partij of een "buitengewone omstandigheid", de luchtvaartmaatschappij je geen vluchtcompensatie zal betalen (meer informatie hieronder).

Vluchtcompensatie- en terugbetalingsbeleid op Brussels Airport

Als je vlucht van of naar Brussels Zaventem Airport is geannuleerd, heb je mogelijk recht op een vluchtcompensatie tot 600 €, een volledige terugbetaling in geld, of beide!

Om vluchtcompensatie te ontvangen voor een geannuleerde vlucht op Brussels Airport:

 • Moet je vlucht minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum zijn geannuleerd

EN

 • Moet de luchtvaartmaatschappij schuldig zijn aan de annulering (zie het gedeelte "Buitengewone Omstandigheden" op deze pagina voor meer informatie over wanneer de luchtvaartmaatschappij je claim kan afwijzen).

Je kunt ook geld terugvragen voor je vliegticket als je geen alternatieve vlucht werd aangeboden - of als je er wel een aangeboden kreeg maar deze hebt geweigerd.

Hier is een pro-tip: accepteer nooit een vliegticket-voucher! Je wordt in dat geval gedwongen om weer met dezelfde luchtvaartmaatschappij te vliegen, en als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun je je geld kwijt zijn!

Was je Zaventem Brussels Airport-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur?

Claim de vluchtcompensatie waar je recht op hebt bij Vlucht-Vertraagd.be

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde Brussels Airport-vlucht?

De compensatie is afhankelijk van de afstand van je vlucht.

(Houd er rekening mee dat het claimbedrag per passagier geldt!)

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn Brussels Airport-vlucht?

Reken op ons! Door je claim in te dienen bij Vlucht-Vertraagd.be bespaar je tijd en geld!

Ons team van experts neemt het over, zodat jij kunt ontspannen terwijl wij alles regelen!

Wat doen onze experts en hoe kunnen zij jou helpen je claim te winnen? Na meer dan tien jaar met de luchtvaartmaatschappijen te maken te hebben gehad, kennen we al hun trucs en pijnpunten! Ons team beoordeelt je claim, stelt juridische documentatie op, neemt contact op met de juridische afdeling van de luchtvaartmaatschappij en brengt, indien nodig, je claim voor de rechtbank waar we je recht op vluchtcompensatie verdedigen. No win, no fee.

Vertragingen en annuleringen op Brussels Airport: kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen?

Helaas zijn er enkele omstandigheden waarin de luchtvaartmaatschappij geen vluchtcompensatie kan geven voor je vertraagde of geannuleerde vluchten. Dit worden buitengewone omstandigheden genoemd en die treden op wanneer een vertraging of annulering wordt veroorzaakt door een derde partij of door een onvoorziene gebeurtenis die niet de schuld van de luchtvaartmaatschappij is.

Hieronder een paar voorbeelden van die situaties:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Ontvang je geld!

No cure - No pay. Wij nemen je hele claim uit handen!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoeveel tijd heb ik om mijn claim voor vluchtcompensatie in te dienen?

Dit is afhankelijk van de desbetreffende regelgeving in het land van vertrek, het land van aankomst en het land waar de luchtvaartmaatschappij is gevestigd.

Als je bijvoorbeeld een Air France vlucht had van Brussels Airport naar London Heathrow, zou je een claim kunnen indienen onder het:

 • Belgisch recht 1 jaar
 • Brits recht 6 jaar
 • Frans recht 5 jaar

Vlucht vertraagd of geannuleerd — onze tips om de tijd te doden op Brussels Zaventem Airport!

Van restaurants en winkels tot beautycorners en zelfs sightseeingtours, Brussels Zaventem biedt je tal van mogelijkheden om de tijd te doden wanneer je vlucht is vertraagd, geannuleerd, of als je een lange tussenstop hebt! Hier is een lijst van enkele van hen:

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over Luchthaven Brussels Zaventem

Brussels Zaventem Airport is de belangrijkste luchthaven van Brussel. Je vindt haar in de wijk Zaventem, op ongeveer 20 minuten met de trein van het stadscentrum (Brussel Centraal Station). Veel passagiers die arriveren met internationale langeafstandsvluchten van buiten Europa zullen aankomen op Brussels Zaventem Airport.

De luchthaven van Zaventem is de internationale luchthaven van België en ongeveer 65 luchtvaartmaatschappijen vliegen van of naar de luchthaven. Op Brussels Airport vind je nationale luchtvaartmaatschappijen zoals Brussels Airlines of Air Belgium en internationale luchtvaartmaatschappijen zoals Corendon, Delta Air Lines, easyJet of Air France en meer!

Het treinstation onder de luchthaven zorgt voor een snelle toegang tot Brussels Zaventem Airport. Je kunt ook de bus nemen naar Brussels Zaventem Airport. Ook een optie is het om met de auto te komen: Parkeren op Brussels Airport is de eerste 15 minuten gratis in de kavels P1, P2 en P3. Deze express parking is ideaal voor een snelle drop-off of pick-up op Brussels Zaventem Airport. Bij vertraging is het tarief voor een uur € 7 op P1 en € 4 op P2 en P3. Brussels Airport heeft ook een taxiservice, autoverhuurbedrijven en car sharing mogelijkheden.

Als je op zoek bent naar hotels op Brussels Zaventem Airport, word je mogelijk doorverwezen naar The Sheraton. Dit is het enige hotel dat direct in de terminal zit. Maar binnen 10 minuten rijden van Brussels Zaventem Airport heb je ook heel wat mogelijkheden.

Handige links