Ferdinand stohr Pe Fk7fzx Tdk unsplash

Amerika opent grenzen - alles wat je moet weten over vliegen naar de VS

donderdag 21 oktober 2021

De Verenigde Staten is van plan de beperkingen voor internationale reizigers vanaf 8 november te versoepelen. Ben je van plan om naar de VS te vliegen en ben je benieuwd wat de regels daarvoor zijn? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over vliegen naar de VS in 2021.

Vliegen naar Amerika na heropening van de grens? Hier is alles wat je moet weten!

Wanneer kan ik weer naar de VS vliegen?

Op 8 november wordt het inreisverbod voor internationale reizigers, uit zowel het Schengen gebied als andere delen van de wereld, opgeheven.

Moet ik gevaccineerd zijn om naar de VS te vliegen?

Ja, je moet volledig zijn ingeënt tegen het coronavirus om naar Amerika te kunnen reizen.

Moet ik een negatieve COVID-test hebben om naar Amerika te vliegen?

Ja, nadat de reisbeperkingen zijn opgeheven en kan aantonen volledig te zijn gevaccineerd, moet je een bewijs van een negatieve COVID-test tonen die maximaal 72 uur voorafgaand aan je reis is afgenomen. 

Moet ik een mondkap dragen in het vliegtuig naar Amerika?

Ja, mondkapjes zijn momenteel verplicht op alle Amerikaanse en Europese vluchten. Vergeet niet dat in de VS alleen kinderen onder de twee jaar zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkap.

Hollywood sign

Welke luchtvaartmaatschappijen bieden goedkope vluchten naar Amerika aan?

De meest kostenefficiënte opties zijn om te vliegen met luchtvaartmaatschappijen als TAP Air Portugal of Icelandair. Dit zijn vaak geen directe vluchten, waardoor de reistijd een stuk langer is.

De KLM heeft vaak ook goede aanbiedingen, die relatief goedkoop rechtstreekse vluchten aanbieden naar de populaire bestemmingen in de VS. Deze vluchten worden vaak uitgevoerd in samenwerking met SkyTeam partner Delta.

Als alternatief vliegen er ook enkele Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen naar Nederland, waaronder United.

We raden je echter aan om een ​​Europese luchtvaartmaatschappij te nemen wanneer je naar de Verenigde Staten vliegt. Waarom? We lichten het hieronder nader toe.

Wat als mijn vlucht naar de VS toch wordt geannuleerd?

Aangezien de huidige situatie rondom het coronavirus nog steeds niet volledig onder controle is, is het heel goed mogelijk dat sommige vluchten naar de VS toch nog worden geannuleerd.

Als dit gebeurt, is het belangrijk om te weten dat je rechten beter beschermd zijn onder de EU-regelgeving. 

Volgens de EU-regelgeving zou je een volledige terugbetaling moeten krijgen (geen voucher!) als je vlucht wordt geannuleerd en je geen alternatieve vlucht neemt.

Als je vlucht minder dan 14 dagen voor de vertrekdatum wordt geannuleerd, heb je bovendien recht op zowel je volledige restitutie als een compensatie van €600.

Als je met een Europese luchtvaartmaatschappij naar de VS vliegt, gelden deze regels voor zowel inkomende als uitgaande vluchten. Als je echter met een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij vliegt, is alleen je vlucht vanuit Europa gedekt. Zie de tabel voor meer informatie.

Wat als mijn vlucht naar de VS vertraging heeft?

Als je minimaal 3 uur later op je bestemming aankomt, heb je recht op een compensatie van €600.

Net als bij annuleringen geldt deze regeling voor alle vluchten met Europese luchtvaartmaatschappijen; maar als je met een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij vliegt, wordt alleen de vlucht naar de VS gedekt.

compensatie vlucht

Hoe kan ik aanspraak maken op een volledige restitutie en compensatie als mijn vlucht naar Amerika is geannuleerd of vertraagd?

Controleer eerst of je inderdaad in aanmerking komt door gratis en vrijblijvend onze Claim Calculator te checken. Deze check kun je binnen een minuut doen, rechtstreeks vanaf je telefoon of via je computer.

Wij zijn er om jou te helpen bij het verkrijgen van je volledige restitutie en/of compensatiebedrag op een ‘no cure, no pay’ basis. Wij nemen je claim direct in behandeling en zorgen ervoor dat het volledige dossier bij de juiste afdeling van de luchtvaartmaatschappij terecht komt. Mocht de luchtvaartmaatschappij de claims alsnog afwijzen, dan zullen we de claim voor de rechter brengen.

Het indienen kost slecht een paar minuten, we hebben slecht enkele informatie nodig: vluchtinformatie en een aantal relevante documenten om ervoor te zorgen dat jouw claim wordt uitbetaald en wij doen de rest. Alles is eenvoudig te uploaden via je mobiele telefoon of een computer.

Check mijn vlucht


Wist je dat?

Als je de afgelopen 6 jaar een geannuleerde of vertraagde vlucht hebt gehad, kun je mogelijk nog steeds aanspraak maken op compensatie en/of een volledige restitutie!

Claim indienen