Reishoner header 1

The Ones To Follow 2020 - Martijn en Dionne van Reishonger

dinsdag 25 augustus 2020

Op reis gaan, nieuwe bestemmingen en culturen ontdekken of gewoon een ontspannen dagje aan het strand.. wie houdt daar nou niet van? Dit jaar gaat dat uiteraard iets lastiger dan voorheen. Langzaamaan begint het weer een beetje te kriebelen en willen we graag op reis. Tijd op wat reisinspiratie op te doen! Waar kun je dat nu beter doen dan op Instagram? Vlucht-Vertraagd.nl verzamelde speciaal voor jou de beste reisblogs van 2020, in een serie genaamd The Ones To Follow. Hier kun je lekker bij wegdromen, denkend aan de volgende keer dat jij op pad kunt gaan! Veel leesplezier!

Deze week in onze reisblogserie The Ones To Follow: de reislustige familie Huizer, bestaande uit Martijn, Dionne en hun kinderen Mika en Daelynn. Op hun blog Reishonger delen ze de mooiste reisverhalen die ze samen als gezin meemaken. Daarnaast dragen aan de blog meerdere schrijvers bij, waardoor je dus met recht kunt spreken van dé ultieme reisblog. "Mogen we jou ook inspireren?" luidt de introductie op de website van het reisstel. Ja, graag zelfs!

The Ones To Follow 2020: Martijn en Dionne van Reishonger

Maak kennis met: Martijn en Dionne van Reishonger!

Kunnen jullie ons iets vertellen over wie jullie zijn, en natuurlijk over jullie blog Reishonger?

Wij - Martijn (43) en Dionne (38) Huizer - maakten in 2009 een wereldreis. Al backpackend trokken we zonder tijdsdruk of planning de wereld over. Zalig! Om onze familie en vrienden op de hoogte te houden hielden we een blog bij. We kregen daar zoveel leuke reacties op, dat we besloten ons eigen platform op te zetten: Reishonger (@reishonger op Instagram). Destijds waren er nog nauwelijks Nederlandse reisblogs dus we kregen al snel heel veel bezoekers. En hiermee trokken we ook onze eerste adverteerders aan. Dat was het moment waarop onze hobby uit begon te groeien tot ons werk.

Inmiddels zijn we ruim 11 jaar verder en is Reishonger een van de grootste travelplatforms van Nederland en België (al jaren achtereen in de top 3 van Nederland). Inmiddels bestaat ons team uit tientallen schrijvers, instagrammers, Youtubers en fotografen. En ook de directie van Reishonger is de laatste jaren uitgebreid, met zoon Mika (5 jaar) en dochter Daelynn (4). Onze kinderen nemen we mee op al onze reizen.

Waar waren jullie toen Nederland in lockdown ging en hoe hebben jullie dit ervaren?

Wij waren net teruggekeerd van een wintersportvakantie in Valloire in Frankrijk, dichtbij de grens met Noord-Italië. Achteraf gezien zaten we dus midden in de corona brandhaard. Twee weken later werd in Nederland de lockdown aangekondigd. Ik weet nog goed dat we met onze kinderen om 19:00 voor de TV zijn gaan zitten voor de historische toespraak van Rutte. Het drong toen nog niet echt door dat de hele reisbranche - en daarmee ook onze inkomsten - zou komen stil te vallen.

Hoe hebben jullie de tijd doorgebracht tijdens de lockdown?

De eerste paar dagen waren erg onwennig. De kinderen van de ene op de andere dag fulltime thuis, terwijl op dat moment ons dagelijkse werk voor Reishonger nog gewoon doorging. Maar toen de dagen erop de impact van de lockdown overal in Nederland doordrong - en zeker ook in de reiswereld - viel het werk helemaal stil. Geen tientallen mails per dag meer, geen telefoontjes. Alle afspraken werden geannuleerd, alle lopende promoties en persreizen gecancelled. Ik weet nog goed dat we die avond - het was halverwege maart denk ik en de kinderen lagen inmiddels op bed - in onze tuin zaten. Wat gaan we doen? We hadden toen nog geen idee van de duur van de lockdown en de uiteindelijke impact op Reishonger. "Laten we in ieder geval genieten van de tijd met z'n vieren," was al snel ons idee. We schaften een trampoline aan voor de kinderen (beste aankoop ooit haha) en van zolder haalden we alle gezelschapsspellen en puzzels tevoorschijn.

Vond jullie het moeilijk om niet meer te kunnen reizen en thuis te moeten blijven?

In het begin wel, maar al snel vonden we het ook wel soort van fijn. Even niet weg, geen afspraken en verplichtingen ect, gewoon quality-time met het gezin. Toen de impact van corona - en de duur hiervan - voor Reishonger steeds duidelijker werd, besloten we ons platform volledig te gaan richten op vakanties in Nederland. Van Zuid-Limburg tot de Waddeneilanden, van Zeeland tot de Achterhoek, we hebben Nederland helemaal opnieuw ontdekt!

Hadden jullie al een vlucht op de planning staan die nu wegens corona is geannuleerd? Hoe is de luchtvaartmaatschappij hier toen mee omgegaan?

We zouden dit jaar naar Zuid-Afrika, Gran Canaria en Peru gaan. De vluchten waren nog niet geboekt, dus wij hebben zelf niet met annuleringen en reisvouchers te maken gehad.

Was jouw vlucht wél geannuleerd wegens het coronavirus? Lees hier meer over jouw rechten in het geval van een annulering wegens COVID-19.

Wat missen jullie het allermeest aan het reizen?

Het avontuur, het ontmoeten van nieuwe mensen, het gevoel van onafhankelijkheid - even niets moeten, geen sociale verplichtingen. En de laatste jaren proberen we onze kinderen ook veel van de wereld te laten zien, in aanraking te laten komen met andere culturen, mensen, eten en taal. Zoon Mika heeft al een aantal keer gevraagd wanneer we weer terug gaan naar Canada of Azië (onze laatste twee reizen). En Daelynn kan niet wachten op safari in Zuid-Afrika te gaan.

We reizen meestal buiten de gebaande paden. Maar ook wij hebben soms ook zin om gewoon even lekker de toerist uit te hangen en de ‘highlights’ van een bestemming te gaan spotten. Denk aan de Niagara Falls, de Maya-tempels in Centraal-Amerika of het Angkor Wat-tempelcomplex in Cambodja. Waar we dan wel bewust voor kiezen, is om die plekken zoveel mogelijk te bezoeken met het lokale openbaar vervoer. En we slapen dan in kleinschalige accommodaties, gerund door de lokale bevolking.

Maar deze periode heeft onze ogen ook wel verder geopend, moet ik zeggen. Enerzijds de impact van reizen op onze planeet, anderzijds hoe ontzettend mooi en afwisselend Nederland is. We willen zeker ook buiten Nederland blijven reizen, maar zullen hier wel verstandiger mee proberen om te gaan. Iets vaker de trein pakken, minder 'korte' stedentrips en één verre reis per jaar i.p.v. voorheen bijna ieder kwartaal. De reisafstand moet in verhouding staan tot de duur van de trip (cq CO2-equivalent).

Wat missen jullie juist totaal niet aan het reizen?

Wij vinden eigenlijk niets vervelend aan reizen, hahaha. Zelfs vliegen - waar toch veel mensen tegenop kunnen zien - vinden we heerlijk.

Wat was jullie langste vluchtvertraging en hoe heeft dit de reis toen beïnvloed?

Dat was onze terugvlucht uit Wenen, in 2017. We bezochten de stad met onze zoon Mika (3 jaar) en dochter Daelynn (1 jaar). Volgens planning zouden we om 13:00 terugvliegen, dan waren we nog lekker op tijd thuis voor de kinderen. Op het moment dat we zouden boarden hoorden we dat er een defect was aan het vliegtuig. Een vertraging van 'maximaal 30 minuten' werd al snel 3 uur en niet veel later 'een onbekende vertraging'. Uiteindelijk vlogen we bijna 12 uur later naar Eindhoven Airport, waarbij de piloot 'nog extra gas gaf' om op tijd te mogen landen ('s nachts mocht er niet geland worden op Eindhoven, het vliegtuig zou dan moeten uitwijken naar Düsseldorf).

Wisten jullie dat je tot 600 euro aan compensatie kunt claimen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

Ja dat wisten wij, we hebben daar eerder al een aantal artikelen over geschreven op Reishonger.

→ Reishonger.nl: Compensatie bij vertraagde vlucht

→ Reishonger.nl: Vlucht vertraagd? Dit moet je doen!

Hebben jullie al een volgende reis op de planning staan en zo ja, waar gaan de reis naartoe?

We gaan voor NBTC Holland Marketing (verantwoordelijk voor de branding en marketing van de bestemming Nederland) in de herfstvakantie een roadtrip doen langs een vijftal nationale parken in Nederland. Een reis buiten Nederland hebben we zelf nog niet gepland, ik denk dat het verstandig is dit jaar gehoor te geven aan de oproep dichterbij huis te blijven. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer zonder beperkingen reizen.


Was je vlucht, net als die van Martijn en Dionne, vertraagd of geannuleerd? Vlucht-Vertraagd.nl staat je graag bij! Wij handelen alles af met de luchtvaartmaatschappij en zorgen ervoor dat zij niet onder jouw passagiersrechten uit kunnen komen, zodat jij de vergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Vul simpelweg de gegevens van je vlucht in en wij laten je gelijk weten of je compensatie kunt claimen voor je vertraagde of geannuleerde vlucht! Je komt direct te weten hoeveel geld je kunt claimen.

➜ Check mijn vlucht


We willen Martijn en Dionne van Reishonger graag bedanken voor hun deelname aan The Ones To Follow 2020! Ga je wegens de pandemie liever in eigen land op vakantie? Wellicht is een roadtrip door Nederland iets voor jou! In dit artikel vertelt de familie je over hun camper-avontuur in ons eigen kikkerlandje:

→ Reishonger.nl: Roadtrippen in eigen land

Vakantie in eigen land of toch naar het buitenland?

Heeft het interview met de bloggers van Reishonger je in de stemming gebracht om een reis te boeken of een nieuw land te verkennen? Het is natuurlijk iets lastiger dit jaar, maar het is zeker niet onmogelijk. En vergeet niet: zelfs als je vlucht wordt geannuleerd wegens het coronavirus, heb je nog steeds recht op een volledige terugbetaling van de reissom! Heb je daar hulp bij nodig? Check dan snel en eenvoudig je vlucht in onze gratis claimcalculator en wij zorgen ervoor dat je je rechtmatige vergoeding ontvangt.

Claim mijn terugbetaling


Wat onze klanten over ons zeggen: