Barcelona c Michal Jarmoluk Pixabay

Vakantie aan de Costa del Balconia: Onze top 5 virtuele bestemmingen

maandag 4 mei 2020

Het komende vakantieseizoen ziet er door de COVID-19 crisis beduidend anders uit dan anders. In een overvol vliegtuig tussen honderd medereizigers opgepropt zitten is er deze zomer zeker niet bij; geluksvogels met een tuin of balkon in de zon kunnen dit jaar in alle rust vanaf hun eigen stekkie van het mooie weer genieten. Lang in de rij staan voor een museum of andere bezienswaardigheid? Voor een virtuele tour door het Louvre hoef je én niet tussen de mensenmassa’s te staan én je comfortabele bank niet te verlaten. Komen de muren ondertussen op je af en ben je toe aan een klein uitstapje? Ga dit jaar eens op een virtuele vakantie!

Pure ontspanning in plaats van wachtrijen

Reizen kan behoorlijk chaotisch en hectisch zijn, vooral als je met het vliegtuig reist. Als je bijvoorbeeld het Louvre in Parijs wilt bezoeken, moet je eerst de lange wachtrij trotseren. Als je de reistijd naar de luchthaven, de vlucht zelf, de transfer naar het stadscentrum en de wachtrij voor het museum meetelt, kan een reis van Amsterdam naar het Louvre in Parijs gemakkelijk tussen de vier en vijf uur duren. En die reistijd geldt natuurlijk alleen als de reis soepel verloopt en er geen vertragingen zijn. Vertraagde of geannuleerde vluchten zorgen bij de meeste reizigers voor veel stress waardoor de reis hoogstwaarschijnlijk op slechte voet van start gaat. Als de vakantieganger dan ook nog eens samen met honderden andere toeristen in een ellenlange rij moet staan, wordt de sfeer er geheid niet beter op. Een virtuele tour is uiteraard veel gemakkelijker, sneller en goedkoper - bovendien is het ook nog eens beter voor het klimaat.

Pure ontspanning in plaats van lange wachtrijen

Frankrijk: kunst snuiven vanaf je eigen bank

Verschillende musea over de hele wereld breiden momenteel hun aanbod van virtuele tours uit om potentiële bezoekers ondanks de reisbeperkingen de tentoonstellingen te kunnen laten zien. Het Louvre in Parijs is hierbij geen uitzondering. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit vier online rondleidingen en zich zo vergapen aan schilderijen van beroemde schilders, waaronder Rembrandt. Ook de geschiedenis van het museum zelf, dat oorspronkelijk werd gebouwd als een fort van de Franse koning Philippe Auguste, komt aan bod in de virtuele tentoonstellingen.

=> Meer informatie over de virtuele tour door het Louvre

Frankrijk: kunst snuiven vanaf je eigen bank

Engeland: Online shoppen op de Camden Market

Londen wordt vaak een mengelmoes van culturen genoemd. Dit komt zeer duidelijk naar voren op de Camden Market. De wijk en de markt staan bekend om haar alternatieve muziekscene, de vele vintage- en curiositeitenwinkels. Van handgemaakte zepen tot de meest aparte hoeden; er is niets dat hier niet te vinden is. De markt is een hotspot voor toeristen en is doorgaans overvol met struinende toeristen. Liefhebbers van de vele kleine winkeltjes kunnen in hun handen knijpen; ook online kun je over de markt flaneren. Op de website van de Camden Market vind je een lijst met alle kraampjes en winkels. De meeste van hen bieden hun producten ook online aan. Zo kun je toch nog een stukje Londen bij je thuis laten bezorgen!

=> Meer informatie over online shoppen op de Camden Market

Engeland: Online shoppen op de Camden Market

Spanje: Virtuele wandeling op de stranden van Barceloneta

Barcelona is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Een vakantie daar gaat meestal gepaard met mensenmassa’s tot zover het oog reikt. Maar deze prachtige stad kan ook gemakkelijk worden verkend vanaf de bank! Op verschillende 360-graden foto’s kun je alle grote bezienswaardigheden van de stad ontdekken. Zo staat niets je meer in de weg om een wandeling te maken op het strand van Barceloneta. Ook de Sagrada Familia, de beroemdste basiliek van Barcelona, biedt op haar website een tal van virtuele tours door het gebouw aan. Je kunt de prachtige architectuur van de basiliek dus vanuit je eigen woonkamer tot in de kleinste detail bewonderen.

=> Meer informatie over de virtuele tour door de Sagrada Familia

=> Meer informatie over de virtuele tour door Barcelona

Spanje: Virtuele wandeling op de stranden van Barceloneta

Italië: O' Sole Mio aan de eettafel

Als je een cultuur- of muziekliefhebber bent, valt deze COVID-19 lockdown je ongetwijfeld zwaar. Zeker nu alle evenementen die deze zomer zouden plaatsvinden zijn afgelast. Maar wees niet getreurd: Teatro La Fenice in Venetië heeft dé oplossing! Operaliefhebbers kunnen genieten van verschillende operastukken op YouTube. Het beroemde operagebouw, dat ieder jaar het nieuwjaarsconcert van Venetië organiseert, heeft voor ieder wat wils online geplaatst. Momenteel zijn klassiekers als Mozart’s Magic Flute of Giuseppe Verdi’s Don Carlo al online beschikbaar. Zin in een romantisch avondje vol cultuur? Daar hoef je dus zeker niet de deur voor uit.

=> Meer informatie over de operastukken van Teatro La Fenice

Italie: O' Sole Mio aan de eettafel

Duitsland: Een dagje Berlijn, maar dan anders

Ook het indrukwekkende Pergamonmuseum in Berlijn heeft haar deuren nog wagenwijd openstaan. Althans, virtueel. De naam van het museum is te danken aan het Pergamonaltaar dat zich midden in het museum bevindt. Door middel van een virtuele tour waan je je tussen oude archeologische vondsten uit Oost-Europa en Zuid-Oost Azië. Al met al kunnen we wel stellen dat thuisblijven, óók als kunstliefhebber, helemaal niet zo erg hoeft te zijn.

=> Meer informatie over de virtuele tour door het Pergamonmuseum

Duitsland: Een dagje Berlijn, maar dan anders

Vlucht vertraagd? Schakel onze hulp in

Sinds 2010 zetten wij ons als een van de eerste diensten in onze soort in voor de rechten van gedupeerde vliegpassagiers in heel Europa. Via onze website, beschikbaar in negen verschillende talen, helpen wij gedupeerde passagiers bij het claimen van de vergoeding waar zij wettelijk recht op hebben in het geval van een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht. Vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam hebben wij al honderdduizenden passagiers geholpen bij het claimen van compensatie.

Of je nu op vakantie gaat of op zakenreis bent, een vertraging is altijd vervelend. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen, of proberen onder de wetgeving uit te komen. Als de luchtvaartmaatschappij de claim afwijst zullen wij de argumenten en verstrekte informatie verifiëren en indien nodig juridische procedures starten. Wij werken op basis van no cure no pay en alle juridische kosten worden gedekt in onze 25% servicekosten. Ons team van claim specialisten zet zich graag in voor jouw passagiersrechten!

➜ Check mijn vlucht

Vragen? Neem contact met ons op

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Hier lees je hoe je met ons in contact kunt komen. Wij streven er altijd naar om je zo snel mogelijk te helpen.Wat onze klanten over ons zeggen: