Checklist 2589418 960 720

De ultieme checklist voor als je vlucht vertraagd is

donderdag 27 juni 2019

E-tickets: check! Paspoort: check! Vertraging: check...

Van alles wat fout kan gaan als je op reis staat, heb je op een vluchtvertraging het minste invloed. En dat is vervelend! Want je bent zo dichtbij om te vertrekken naar dat zonnige oord, de knisperverse sneeuw of gewoon lekker naar huis. Dan zit je uiteraard niet op een vluchtvertraging te wachten..

Één lichtpuntje: jij hebt je voor je reis al ingelezen over alles wat fout kan gaan als je met het vliegtuig reist en hebt de Vlucht-Vertraagd.nl checklist bij de hand zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees snel verder voor alle informatie die je nodig hebt als je vlucht vertraagd is!

➜ De checklist overslaan en direct je vlucht checken?


Een vertraagde vlucht: dit moet je weten

Als het moment dan daar is dat je erachter komt dat je vlucht is vertraagd, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van je passagiersrechten. Ze zijn er immers voor jou!

1. Je hebt recht op een financiële compensatie bij een vertraging vanaf 3 uur

Het gaat hierbij om 3 uur (of meer) vertraging bij aankomst. Het kan namelijk dat de vertraagde vlucht tijd inhaalt tijdens de vlucht waardoor je met minder dan 3 uur vertraging aankomt op je eindbestemming. Dan sla je helaas de plank mis!

2. Je hebt recht op verzorging!

Je hebt recht op verzorging als de vertraging op gaat lopen tot:

  • 2 uur of meer bij vluchten van 1.500 km of minder
  • 3 uur of meer bij alle vluchten binnen de EU van meer dan 1.500 km en voor alle andere vluchten tussen 1.500 en 3.500 km
  • 4 uur of meer bij alle andere vluchten

Onder verzorging vallen maaltijden, verfrissingen. twee gratis telefoongesprekken en (indien nodig) een of meerdere hotelovernachtingen.

3. Je kunt het werk uit handen laten nemen door Vlucht-Vertraagd.nl

Het mooiste van dit alle is dat jij alleen maar je vluchtgegevens hoeft op te geven en wij kunnen voor je aan de slag. Onze jarenlange ervaring op het gebied van claimen van een vergoeding bij vlucht vertraging heeft ons experts gemaakt. Heb je geen zin in de juridische rompslomp? Laat het aan ons over!

➜ Dien jouw claim in


Hoeveel compensatie kun je ontvangen?

Een verrassend lekker bedrag! De compensatie is niet afhankelijk van je ticketprijs, maar van de bestemming van je vlucht en dus afhankelijk van het aantal kilometers van je eindbestemming. Hierdoor heb je recht op een vergoeding van € 600,- per persoon bij vluchten vanaf 3.500 kilometer.

Volgens Europese Verordening 261/2004 heb je recht op:

  • € 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer
  • € 400,- voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer
  • € 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer
  • voor alle overige vluchten heb je recht op een bedrag van € 600,-

Daarnaast heb je een termijn van 2 jaar om je claim in te dienen bij de luchtvaartmaatschappij. Je bent misschien rijker dan je denkt!

Wanneer heb je geen recht op compensatie?

De Europese Verordening heeft ook enkele voorwaarden waar je vlucht aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor compensatie van de luchtvaartmaatschappij. Er moet namelijk geen sprake zijn van een buitengewone omstandigheid. Wanneer je vlucht is vertraagd door een buitengewone omstandigheid hoeft de luchtvaartmaatschappij geen compensatie uit te keren, omdat dit voor hen overmacht is. En in het geval van overmacht kan de luchtvaartmaatschappij niet aansprakelijk worden gesteld. Weet je niet zeker of er sprake was van een buitengewone omstandigheid? Geen probleem: dien gratis en vrijblijvend je claim in en wij checken de omstandigheden van je vlucht voor je!

➜ Check gratis of jij recht hebt op vergoeding