Case law 677940 640

Ryanair gaat kosten rekenen voor koffers als handbagage

vrijdag 24 augustus 2018

Reizigers die per 1 november met Ryanair reizen, zijn niet meer toegestaan om een rolkoffer als handbagage gratis mee te nemen. Ryanair heeft besloten rolkoffers niet langer te beschouwen als handbagage.

Per 1 november rekent de Ierse prijsvechter tussen de 6 en 10 euro voor het inchecken van een koffer. Hier valt ook "uit de hand gelopen" handbagage onder. In totaal mag de koffer een inhoud hebben van 20 liter, wat nu nog 58 liter is.

De reden van de nieuwe maatregel is om vertragingen te verminderen. Volgens de airline liepen vluchten vertraging op, omdat passagiers te veel handbagage mee aan boord namen.

Compensatie bij vluchtvertraging

Meer dan 3 uur vertraging gehad met een vlucht van Ryanair om welke reden dan ook? Dan kom je misschien in aanmerking voor compensatie die kan oplopen tot €600,- per persoon. Check je vlucht gratis en vrijblijvend via onze claim calculator. Wordt je claim uitbetaald, dan betaal je slechts 25% voor onze service. Behalen we geen succes? Geen probleem! Dan sluiten we je claim kosteloos. Niet geschoten is altijd mis! Check snel je vlucht!

Ontdek jouw compensatie! <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>