Photo 1461342249744 29a57e9bd1cb

Amsterdam Schiphol Airport - Alles wat je moet weten van attracties tot vertragingen

dinsdag 26 juni 2018

Amsterdam Schiphol Airport is de op twee na drukste luchthaven van Europa en vervoerde in 2017 net geen 70 miljoen passagiers over de wereld! Als je binnenkort Amsterdam Schiphol gaat bezoeken, dan is dit dé blog voor jou. Scroll naar beneden voor informatie over wat je moet doen tijdens je verblijf in Amsterdam, algemene informatie over Schiphol en over vertragingspercentages op dit wereldberoemde vliegveld.

Algemene info over Schiphol

Schiphol werd voor het eerst geopend als een militaire basis in 1916 en het was pas aan het einde van de eerste wereldoorlog dat de luchthaven werd gebruikt voor commerciële vluchten. Sindsdien heeft Schiphol zich ontwikkeld tot een van 's werelds beste luchthavens, met een aantal fantastische faciliteiten voor bezoekers en passagiers. Schiphol heeft een meditatiecentrum, kinderbos en massagetherapeuten voor passagiers die het meeste uit de wacht willen halen voor hun vlucht.

De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die vanuit Schiphol opereren zijn KLM, Transavia en TUI fly Nederland. Dit zijn allemaal Nederlandse luchtvaartmaatschappijen die passagiers van Schiphol naar bestemmingen over de hele wereld vliegen. De meest populaire internationale bestemmingen vanuit Amsterdam zijn Londen, Barcelona en Parijs. Er zijn echter nog veel meer opties dan deze steden, aangezien de luchthaven van Schiphol vluchten biedt naar 322 bestemmingen wereldwijd!

Dingen om te doen in Amsterdam

Anne Frank Huis - Een ongelooflijk verhaal over de tragedie tijdens de Tweede Wereldoorlog, veel mensen over de hele wereld hebben gehoord van Anne Frank. Als je Amsterdam bezoekt, heb je echter ook de gelegenheid om het huis waarin ze woonde te verkennen terwijl ze zich verborgen hield voor de nazi's. Dit is absoluut een must voor toeristen in Amsterdam. Ga voor meer informatie naar de website van het museum.

Rijksmuseum - Een verbazingwekkend museum gewijd aan Nederlandse kunst en geschiedenis. Het Rijksmuseum verhuisde in 1808 van Den Haag naar Amsterdam. De collectie musea bestaat uit 1 miljoen voorwerpen gewijd aan kunst, handwerk en geschiedenis uit de jaren 1200 tot 2000.

Keukenhof - ook bekend als de Tuinen van Europa, de Keukenhof is een must voor toeristen die Nederland bezoeken tussen maart en mei. Hoewel technisch gezien niet in Amsterdam, zijn er veel bussen die je naar dit bloemenparadijs zullen brengen.

Red light district - Hoewel we een meer traditioneel 'bezoek' aan de rosse buurt niet goedkeuren of veroordelen, is het zeker een geweldig spektakel om 's nachts rond te lopen! Als een van de beroemdste attracties van Amsterdam, is het een bezoek waard als je in de stad bent.

Vertragingspercentages op Schiphol

Bij een hoge intensiteit, bijvoorbeeld de zomerdrukte, kan geen enkele luchthaven perfecte dienst verlenen. Schiphol is geen uitzondering. Met meer dan 600 vluchten per dag vertrekt 76,51% hiervan binnen 15 minuten na het geplande vertrek. Dit is net lager dan het Europese gemiddelde van 76,98% (berekend met behulp van de gegevens van Vlucht-vertraagd.nl voor januari tot en met maart 2018). Vlucht-vertraagd.nl trackt in totaal 54.320 vluchten vanuit Schiphol. Van deze vluchten zijn er 12.759 met een vertraging van 15 minuten of langer vertrokken. Hoewel dit niet abnormaal is, willen we ook niet zeggen dat het heel indrukwekkend is.

Vlucht vertraagd op Schiphol?

Als je op Schiphol vertraging hebt opgelopen met je vlucht dan zijn wij er om je te helpen! Op basis van de EU-regelgeving hebben passagiers die op een luchthaven in de Europese Unie zijn vertraagd met meer dan 3 uur recht op een schadevergoeding van maximaal € 600,-! Om te zien of je recht hebt op compensatie, gebruik onze gratis vlucht checker! Maak je geen zorgen, het gebruik van deze checker is gratis en vrijblijvend! Maar als je wil dat wij een claim voor je indienen, dan is dit op een 'no-cure-no-pay'-basis, zelfs als we namens jou de luchtvaartmaatschappij voor de rechter moeten slepen.

We hopen dat je dit artikel met plezier hebt gelezen en dat je er alles aan zult doen om je tijd in Amsterdam optimaal te benutten!