Photo 1515103233391 087da845b992

Staand vliegen: gaat het dan echt gebeuren?

woensdag 25 april 2018

Een aantal jaar geleden kwam het nog over als volledige gekkigheid. Maar staanplaatsen in het vliegtuig zijn inmiddels ontwikkeld door de Italiaanse fabrikant Avionteriors. En waarom iets ontwerpen om er vervolgens niks mee te doen..?

Trek jij het slecht om opgekropt in je stoel te zitten op een vlucht? Deze ‘stoelen’ zijn zo ontworpen dat je benen bijna zo ver gestrekt zijn dat je zo goed als staat in het vliegtuig. Dit nieuwe ontwerp werd onthuld op de Aircraft Interiors Expo 2018.  De “SkyRider 2.0” is ontworpen zodat er meer passagiers op een vlucht mee kunnen doordat er minder ruimte tussen de rijen zit. In 2010 werd er al eerder een ontwerp als deze gepresenteerd, maar dit werd niet succesvol opgenomen door het publiek en werd niet goedgekeurd door de US Federal Aviation, omdat er een paardenzadel idee als zitje werd gebruikt. De verantwoording van Avionteriors: cowboys kunnen urenlang paardrijden met een zadel zonder discomfort.

Airbus heeft in 2010 een soortgelijk gepresenteerd aan misschien wel de meest ruimdenkende persoon van de luchtvaart: Ryanair’s CEO Michael O’Leary en we zijn niet heel verrast dat hij toen der tijd dit idee wel zag zitten, maar de airline heeft het idee voor nu even gelaten voor wat het is.

Hoewel Avionterios ervan overtuigd zijn dat het innovatieve idee koploper wordt van goedkopere tickets en een geheel nieuwe passagierservaring, heeft nog geen een airline interesse getoond is het idee.

Bekijk het innovatie ontwerp hier.