3 top bestemmingen om paasweekend door te brengen

3 top bestemmingen om Paasweekend door te brengen

woensdag 28 maart 2018

Dit weekend verwelkomen we de lieve paashaas weer onze huizen en dat bereiden we goed voor door lekker te snoepen van overheerlijke paaseitjes. Geen zin om thuis te zitten tijdens Pasen en wil je er op uit dit weekend? Wij delen 3 toplocaties waar je last minute heen kunt vliegen om het heilige feestje te vieren.

Semana Santa Valencia

Wij kennen Eerste en Tweede Paas gepaard met lekkere brunches, paaseitjes zoeken en heel veel chocola, maar in Spanje gaat het er dit weekend iets anders aan toe. Semana Santa betekent Heilige week en is een religieus feest in veel steden in Spanje. Op Goede Vrijdag worden er twee beelden van Jezus naar het strand gedragen en op Eerste Paasdag ontmoet Christus de Heilige Maagd, een moment van blijdschap.

Kan je je niet zo vinden in het Christelijke van Pasen, er is natúúrlijk genoeg te doen in Valencia. Met een meer dan prima 20 graden, kun je de stad verkennen op de fiets en misschien is een stranddagje nog iets te fris, maar een lekkere wandeling zal je met dit weer niet weerhouden. De stad van uitersten kent prachtige kathedralen en futuristische gebouwen.

Pasen in Florence

Florence, Italië, is een toplocatie om je Paasweekend door te brengen. Wij hebben paasstol, maar de Italianen hebben colomba, een zoet brood in de vorm van een duif. In Florence ervaar je een waar spektakel met Pasen, want op Eerste Paasdag wordt voor de Duomo een versierde ossenkar in brand gestoken! Ceremonieel vliegt er een (elektronisch) duifje met een brandende lont in z’n snavel naar de versierde ossenkar. Wanneer de kar ontploft, wordt er sierlijk vuurwerk afgestoken. De duif keert dan terug naar het altaar. Gebeurt dit niet dan breekt de paniek in de kerk uit, want dat is een slecht voorteken.

Het weer dit weekend in Florence is niet voorspoedig als ik Spanje. Er is namelijk regen voorspeld. Maar dat mag de pret niet drukken! Een beetje regen maakt de stad die ook wel het openluchtmuseum genoemd wordt er niet minder indrukwekkend op. Ook bij avond is Florence sprookjesachtig mooi.

Paaspraag

Ook een super leuke bestemming om je Paasweekend door te brengen is Praag! Praag is namelijk prachtig mooi versierd en er is genoeg te doen. Ondanks dat de winkels dicht zijn, kun je een leuke paasmarkt bezoeken. Het is er een goede combinatie van traditie en commercialiteit, want de gedecoreerde paaseieren zijn niet aan te slepen! Ook je eetlust heeft zeker niks te klagen. Lekkernijen als lamscake met chocola, zoete broodjes en Paaspeperkoek bij de vleet. Naast de Paasmarkt zijn er ook shows te zien en worden er culturele straatevenementen gehouden.

Naast de Paasvreugde kun je er prima lekker een drankje doen in de knusse wijkjes, want je opwarmen wil je zeker. Er is namelijk hetzelfde weer als in Nederland voorspeld tijdens Pasen.

Vrolijk Pasen!