Airbus a320 1699202 960 720

Vliegtuigverzamelaars opgelet! Failliete Air Berlin gooit alles in de veiling

woensdag 24 januari 2018

Altijd al vliegtuigstoelen in je huiskamer willen hebben? Dan is dit je kans! Air Berlin veilt haar inboedel om haar schuld van ruim 800 miljard euro af te betalen.

Afgelopen augustus is Air Berlin, een van Duitslands grootste luchtvaartmaatschappijen, failliet verklaard. Om een begin te maken van het verminderen van hun schuld veilen ze een heleboel. Van vliegtuigstoelen tot chocolaatjes.

Tot eind januari worden alle ditjes en datjes van de luchtvaartmaatschappij geveild. Op dubbele economy class vliegtuigstoelen wordt op dit moment 900 euro geboden en voor lederen businessclass stoelen wordt maar liefst 1620 euro geboden.

Voor als je geïnteresseerd bent het veilinghuis veilt vliegtuig trolleys, faciliteitenkitjes met oordopjes en body lotions, kleine koffertjes voor kinderen en quilts met het Air Berlin merk erop. Ook kun je bieden op een model van de Air Berlin Boeing 737 van 6 meter (met een prijskaartje vanaf 6000 euro). Hier is nog niet op geboden, dus je maakt nog kans!

Het veilinghuis laat weten dat er in het eerste half uur al 2000 keer is geboden. Voor de complete inboedel kun je terecht in Essen. Met deze veiling komen ze natuurlijk bij lange na niet bij het afbetalen van de schuld, maar het is een leuke manier om verzamelaars een kans te geven op collector items.