Bridge 21441 960 720

Amsterdam in december: de leukste activiteiten op een rij

dinsdag 28 november 2017

Sinterklaas is weer in het land, de kerstliedjes worden weer volop op de radio gedraaid en er staan rijen voor de inschrijfbalie van de sportschool om de goede voornemens van 2018 lekker aan te pakken. Het einde van 2017 nadert en misschien heb je nog wel wat vakantiedagen liggen die je lekker kunt opnemen om uitgerust (of juist uitgeput) het nieuwe jaar te starten.

December is de gezelligste maand van het jaar en maakt het daarom juist extra leuk om nog wat dingen te ondernemen voordat we allemaal weer streng aan de goede voornemens moeten. Wij hebben daarom vijf toffe tips op een rij gezet wat jij in december kunt doen gewoon in onze eigen knusse hoofdstad Amsterdam.

De Amsterdamse Winterparade

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende: de kerstmarkt! Je kan ons niet wijsmaken dat er iemand is die niet gek is op kerstmarkten. De gezellige verlichting, het onwijs lekkere (maar oh zo slechte) eten en de mooie kerstverlichting die markt mooi oplichten. Duitsland is hét land van de kerstmarkten, maar dit jaar hoef je niet ver van huis, want er is een enorm winterfeest te beleven in de RAI. De Amsterdamse Winterparade belooft genoeg gezelligheid met een grote kerstmarkt, schaatsbaan, reuzenrad en zelfs een Winter Wellness met sauna’s en jacuzzi’s. Dus pak je ijzers en badkleding maar in, want het belooft een leuke dag met karaoke, live muziek, lekker eten, schnaps en glühwein.

Amsterdam Light Festival

Als je nu in de avond door de straten van Amsterdam wandelt, kun je al heel wat lichtkunstwerken bewonderen. Van 30 november tot en met 21 januari 2018 is er namelijk het Amsterdam Light Festival. Verspreid over heel Amsterdam vind je de indrukwekkende lichtcreaties op de meeste gekke plekken. Je kunt op eigen houtje een wandeling maken, maar je kunt ook door de georganiseerde routes volgen zodat je niks mist! Ook een hele leuke manier van bewonderen is De Water Colors route, gaat zoals verwacht traditioneel per rondvaartboot via de grachten van Amsterdam.

Helden van de Top 2000

Denk je aan december dan denk je aan de Top 2000. Iedere muziekliefhebber kijkt uit naar dé hitlijst van het jaar en bij menig Nederlands huishouden staat Radio2 aan vanaf 25 december. Kan je niet wachten totdat je naar het Top 2000 Café mag en heb je geen plaatsje kunnen bemachtigen om een uitzending bij te wonen bij de Top 2000 a Gogo? Haal dan tickets voor de Helden van de Top 2000 in Afas Live op 8 december. Je kunt hier lekker mee blèren met de hits van de Top 2000 gezongen door Bløf, Miss Montreal, VanVelzen, Douwe Bob, Chef’Special en nog veel andere Nederlandse artiesten. Dat belooft een hele leuke avond te worden!

Disney On Ice 2017

In de RAI is er nog een magisch spektakel te beleven, namelijk Disney On Ice. Ik heb als klein meisje een van deze shows bij mogen wonen en oh wat een leuke show voor jong en oud. Helaas kunnen we niet regelmatig onze koffers pakken en naar Parijs vertrekken om een dagje Disney-magic te beleven, dus dat jaarlijks deze vreugde naar Amsterdam komt, is natuurlijk optimaal genieten! Laat je meeslepen door kunstige prestaties op het ijs van Frozen en Cars, maar ook de klassiekers de Kleine Zeemeermin en Toy Story. De show is van 28 tot en met 30 december te beleven in RAI Amsterdam.

Oud en Nieuw

Ben je van plan het jaar af te sluiten in onze hoofdstad? Er zijn talloze feestjes, festivals en evenementen op Oudejaarsavond en ook op Nieuwjaarsdag kan je op verschillende plekken goed het nieuwe jaar starten. Iedere uitgaansgelegenheid heeft wel een noemenswaardig  feestje waar je bij moet zijn. Van kleine locaties als Bitterzoet tot de grote venues als de Westergasfabriek en de muziekgenres variëren van Electro tot Hip Hop en R&B. Op Nieuwjaarsdag zijn verschillende musea in Amsterdam gewoon geopend. Je kunt het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Rembrandt Huis Museum die dag bezoeken. Ook kun je op 1 januari het Nieuwjaarsconcert bij wonen in het Concertgebouw in Amsterdam, een verrassend muzikaal feestje!

Het is wel duidelijk dat Amsterdam the place to be is in december. Houd de blog van Vlucht-vertraagd.nl in de gaten, want we gaan regelmatig opzoek naar leuke evenementen en activiteiten in Nederland, maar ook Europa en zelfs de hele wereld!