Falls 1083547 960 720

Zuid-Amerika: Vlucht-Vertraagd.nl deelt de beste tips!

zaterdag 25 maart 2017

Hier bij Vlucht-Vertraagd.nl helpen we passagiers, maar een paar keer in het jaar zijn we natuurlijk zelf passagier en vieren we onze vakantie. Opvallend genoeg hebben veel teamleden een rondreis gemaakt door Zuid-Amerika en wij willen je van deze ervaringen natuurlijk niet weerhouden!

Elise heeft zes maanden rondgereisd door Zuid-Amerika en heeft enorm genoten van deze ervaring en deelt daarom graag haar tips.

Argentinië

“Ik ben begonnen in Argentinië, Buenos Aires. Geweldige stad, heel leuk uitgaansleven, gezellige barretjes, mensen leven daar echt s’ avonds en veel muziek op straat. Een aanrader is Bomba del Tiempo, een Latin percussie band die elke maandagavond optreden in de stad en wat maken zij er een feestje van, zeg! Ze treden eerst op op een soort buitenfestival om daarna het optreden op straat verder te vervolgen, waarbij alle mensen achter de band aan door de straat heen dansen. Nog nooit zoiets vets meegemaakt.

Verder heb je er op elke hoek van de straat heerlijk eten, dan merk je echt die Italiaanse invloed, van goede koffie tot pizza en natuurlijk niet te vergeten: asado, de befaamde Argentijnse barbecue. De stad Mendoza mag niet aan het lijstje ontbreken. Leuk stadje in een hele mooie omgeving van wijngaarden. Je kan er super leuke wijnproeverijen doen. Lekker zelf op je fietsje van wijnboerderij tot wijnkelder dwars door de wijngaarden heen.”

Nieuwsgierig geworden naar Elise haar geweldige Argentinië-ervaring? Bekijk hier het reisaanbod naar Argentinië van FOX

Chili

Elise is van Argentinië doorgereisd naar Noord-Chili naar de Atacama woestijn waar ze San Pedro heeft bezocht. Het is de droogste, maar ook mooiste plek met haar prachtige rood-kleurende zandlandschappen. Vooral bij de Maanvallei is de rotsformatie door winderosie mooi zichtbaar. Dit is een van de weinige plaatsen op de wereld waar geen enkele vorm van leven is.

“Je kan rond zonsondergang de zandduinen beklimmen. Dan heb je een onvergetelijk uitzicht op de ondergaande zon die de woestijn in de mooiste tinten kleurt.”

Bolivia

Vanaf San Pedro kan je de zoutvlaktes in Bolivia bezoeken. Voor Bolivia hebben we de ultieme tip: een vierdaagse jeeptour door de zoutvlaktes. Wat een ervaring! Tijdens deze tour slaap je in zouthotel en bezichtig je wat Moeder Natuur heeft gecreëerd met het wildleven dat erbij komt.

“Ik heb daar echt de mooiste dingen ooit gezien. Het landschap is heel surrealistisch. Van gekleurde meren hoog in de woestijn, roze, fel blauw en wit, tot lange uitgestrekte vlaktes en moerassen met flamingo's, tot alleen maar zand en stenen met ineens een enorme geiser, de hele tijd heb je het idee alsof je in een schilderij aan het wandelen bent. En dan met als hoogtepunt op de laatste dag de betoverende zoutvlaktes in Salar de Uyuni, Bolivia. Alsof de hele wereld je voor je uitstrekt. Je slaapt dan ook in een hostel waarvan alles van zout is gemaakt, zelfs je bed en eettafel!”

Peru

In Peru zie je overal de overblijfselen van de magische Inca cultuur. Lima staat in de top 10 van meest culinaire steden van de wereld. Peru heeft de mooiste stranden om te surfen. Bijvoorbeeld het plaatsje Huanchaco, geweldig om daar te leren surfen en les te krijgen van de Peruaanse locals.

“Echt een geweldig land met hele lieve mensen en heerlijk eten en om s’ avonds te genieten van een cocktail aan de zee en los te gaan op salsa en reggeaton musica. Het beachdorpje Mancora is ook geweldig om een paar dagen bij te komen van alle hikes en drukke steden. Je kan er heerlijk surfen en het heeft goed uitgaansleven.”

Brazilië

Op de grens van Argentinië en Brazilië bevindt zich de Iguazu Falls. Volgens onze collega Marten het mooiste stukje natuur dat hij ooit heeft gezien.

“Het regenwoud is prachtig en heeft een enorme waterval. Ik had het idee dat ik in een Avatar-film was, zó mooi en bijzonder. Naast de prachtige natuur heb ik zoveel leuke dieren gezien die waarvan ik altijd droomde om in het echt te zien.”

Brazilië heeft natuurlijk véél meer te bieden! Wil je goedkoop naar Zuid-Amerika vliegen en de Iguazu Falls met eigen ogen bekijken? Vind hier de goedkoopste tickets naar Rio de Janeiro.

Zuid-Amerika heeft ontzettend veel te bieden en volgens onze collega’s eentje voor op de bucketlist. Voor meer tips: stay tuned want we hebben nog véél meer te delen!