Depshutterstock 262667162

Vlucht-Vertraagd.nl: 7 vreemde vluchtvertragingen

donderdag 20 oktober 2016

Niemand wenst dat zijn vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd is. Wanneer het gebeurt, kun je het maar gewoon accepteren en geduldig wachten totdat de vlucht vertrekt. Sommigen willen graag de reden van de vertraging achterhalen en sommige passagiers willen gewoon daar komen waar ze heen willen.

Hier bij Vlucht-Vertraagd.nl krijgen we dagelijks te maken met verhalen over vertragingen van gedupeerde passagiers. Lees verder voor 7 vreemde vluchtvertragingen.

1. Taylor Swift

Taylor Swift is het gewend om het middelpunt van de aandacht te zijn en dit is ook niet anders wanneer zij het vliegtuig pakt. Japanse popfans hebben een enorme obsessie met Westerse popmuziek en ze werd bij haar aankomst op de Japanse luchthaven verwelkomd door ontelbaar veel fans. Doordat ze allemaal met de ‘Shake it off’-ster op de foto wilden, zorgde dit voor een knock-on effect en vertragingen voor vluchten voor de rest van de dag.

2. Ruzie tussen cabin crew

Eerder dit jaar werd een easyJet-vlucht van Londen naar Belfast een uur vertraagd vanwege een ruzie tussen twee cabinepersoneelsleden. De turbulente situatie was vermoedelijk ontstaan tijdens het uitdelen van een flesje water. Het toestel moest terugkeren naar Londen zodat de twee personeelsleden omgewisseld konden worden.

3. Is dat een vogel? Een vliegtuig? Nee, het is een twee meter lange leguaan

We liegen niet. De luchthaven van Puerto Rico heeft dagelijks te maken met deze zonnebadende wezens. Deze beesten afkomstig uit Mexico en Brazilië zorgen voor vluchtvertragingen, omdat ze het fijn vinden om in de zon te chillen. En dat doen ze toevallig graag op de startbaan van een drukke luchthaven.

4. Het draait allemaal om de class

In India is het nog steeds zo dat de Indiase society veel waarde hecht aan klasse. Het is dus geen verrassing dat toen een passagier erachter kwam dat de businessclass volgeboekt was, hij weigerde in de economy sectie te zitten. Dit resulteerde in een vertraging..

5. Er zit een kat in de cockpit

Een vlucht van Air Canada was vertraagd doordat er een ondeugend katje het voor elkaar had gekregen om in de cockpit te komen. De kat was ontsnapt doordat het reismandje niet goed was dichtgemaakt. Vier lange uren later nadat de ingenieurs de elektronica uit elkaar hadden gehaald, werd het katje genaamd Ripples bevrijd.

Sprekend na het debacle, Ripples verklaarde dat buiten de vertraging om de vlucht ‘purrrfect’ was.

6. Tuinstoelman

Het was het jaar van 1982 en in de Verenigde Staten was dit het jaar van de buitenaardse verhalen en de UFO. Larry Walters stond op het punt gearresteerd te worden voor het betreden van een luchtruim van een luchthaven zonder toestemming. Dit zou hij doen per tuinstoel welteverstaan. Er werd flink gespeculeerd of dit wel echt gebeurd zou zijn. Maar op een dag, gearmd met luchtbuks, bond Larry 45 luchtballonnen vast aan zijn tuinstoel en vulde deze met helium. Zijn plan was om op 10 kilometer hoogte de ballonnen kapot te schieten om weer op aarde te kunnen landen. Op 5000 meter hoogte werd toch wel erg koud en kon hij niet meer ballonnen kapotschieten. Hij heeft vervolgens 14 uur in de lucht gehangen wachtend op hulp. Larry is uiteindelijk gered door een helikopter en vertelde dat deze actie altijd een droom van hem is geweest.

7. Verstopt toilet

Wij kregen dit incident binnen via een van de claims die was ingediend. Een lowcost airline vertraagde een vlucht vanwege een passagier die de toilet van een voorgaande vlucht had laten verstoppen. We zullen je de details besparen over de oorzaak van de verstopping.. Maar onthoud! Het maakt ons niet uit hoe vreemd je vertraging is geweest, het is altijd de moeite waard om een vergoeding te claimen.

Dat was ‘m weer voor nu!

Meer lezen? Bekijk onze blog voor de laatste nieuwtjes over luchtvaart!