Beach girl holiday 5360 824x550

Populaire bestemmingen onder Nederlanders

woensdag 13 april 2016

Iedereen heeft er behoefte aan: in de zomervakantie er even lekker op uit. En met de voorbereidingen van je vakantie kun je niet vroeg genoeg beginnen. In 2015 gingen maar liefst 10,7 miljoen Nederlanders op reis naar zowel binnen- als buitenland en dit waren de top vijf populairste bestemmingen.

1 Frankrijk

Dit heerlijke land heeft eigenlijk voor ieder wat wils: prachtige landschappen, de beroemde Franse keuken, goede wijnen, smaakvolle kazen en een heerlijke kust. Ook valt er nog genoeg te doen. De populairste attracties van dit land zijn niet heel verrassend: de Eiffeltoren, Euro Disneyland en het Louvre.

Jaarlijks aantal toeristen: 2,4 miljoen Nederlanders

2 Duitsland

Niet alleen de grote steden vallen in de smaak, maar ook de kleinere steden worden steeds populairder onder Nederlanders. Dit geschiedenisrijke land biedt veel bezienswaardigheden: het Mercedes-Benz museum, de Brandenburger Poort, Checkpoint Charlie en de concentratiekampen.

Jaarlijks aantal toeristen: 2,1 miljoen Nederlanders

3 België

Het is heerlijk dichtbij en daardoor ook zo populair onder de Nederlanders. Leuke steden die wij Nederlanders graag bezoeken zijn Antwerpen, Gent en Brussel. Ook is de Belgische kust een heerlijke plek om goed te ontspannen in de zomer.

 Jaarlijks aantal toeristen: 2 miljoen Nederlanders

4 Oostenrijk

Oostenrijk ligt letterlijk in het centrum van Europa en is erg populair voor zowel een zomer- als een wintersportvakantie. Zonliefhebbers kunnen hier hun lol op want in de zomer is het zo rond de 30 graden. Het land heeft een groene natuur en vele bezienswaardigheden, zoals de Dom van Salzburg en het geboortehuis van Mozart.

Jaarlijks aantal toeristen: 1,6 miljoen Nederlanders

5 Spanje

In Spanje kun je optimaal genieten van de zon, de zee en het strand. Onder het genot van een heerlijke koude Sangria en veel tapas kun je hier optimaal tot rust komen. Niet alleen het vaste land van Spanje is erg populair, ook de Spaanse eilanden doen het erg goed bij de Nederlanders: Mallorca en Ibiza behoren tot de favorieten.

Jaarlijks aantal toeristen: 440.663 Nederlanders