Klm

KLM beloont weduwe en kleinzoon trouwe klant met verrassingsvlucht

maandag 29 juni 2015

Voor veel mensen is een vliegreis een noodzakelijk onderdeel van een vakantie, maar gaat het vooral om de bestemming. Zo niet Jan Mul. De vliegfanaat vloog twintig jaar lang elke woensdag naar een willekeurige Europese stad, om meteen weer de volgende vlucht terug naar huis te nemen. Na het overlijden van meneer Mul besloot KLM mevrouw Mul en kleinzoon Tom uit te nodigen voor een verrassingsvlucht.

Altijd bij het raam

Het maakte Jan Mul niet uit waar het vliegtuig naartoe ging, het ging hem puur om de vlucht. Mul had slechts één eis: een stoel bij het raam om zo van het uitzicht te kunnen genieten. Hij vloog vaak met de ochtendvluchten richting Barcelona of Helsinki. Vervolgens liep hij een half uur tot een paar uur op de luchthaven rond, om daarna weer naar huis te gaan. Overnachten op de bestemming deed hij overigens nooit, dat vond hij zielig voor zijn vrouw.

“Hij genoot altijd drie dagen van zijn reis. De voorbereidingen op de dag voor vertrek, natuurlijk de dag zelf, en de dag na de reis, wanneer hij mij elk detail van zijn avontuur liet meebeleven”, aldus mevrouw Mul.

Verrassing KLM

De vliegverslaving van meneer Mul is inmiddels ook overgeslagen op zijn kleinzoon Tom (16). Hij droomt ervan om later piloot te worden. Samen vlogen de twee op 8 november 2014 naar Stockholm. Op dat moment wisten ze nog niet dat dat de laatste vlucht van Jan Mul zou zijn. Twee dagen na de vlucht overleed meneer Mul ineens toen hij tijdens het boodschappen doen een hartaanval kreeg.

Voor KLM aanleiding om zijn vrouw en kleinzoon uit te nodigen voor een verrassingsvlucht om op deze manier meneer Mul als trouwe klant een laatste eer te bewijzen. Mevrouw Mul en kleinzoon vlogen op 9 juni naar Stockholm, maar in plaats van de stad te bezoeken deden ze hetzelfde als Mul altijd deed: een half uurtje rondlopen op de luchthaven om vervolgens weer terug te keren naar Amsterdam.