Vliegtuigje

Telefoon piloot overleeft val uit vliegtuig

vrijdag 24 april 2015

Het is altijd even slikken wanneer je je iPhone op de grond laat vallen: is ‘ie kapot of niet? Maar deze piloot liet zijn telefoon per ongeluk uit een vliegtuig vallen! De iPhone is onbeschadigd én nog werkend teruggevonden op het dak van een bungalowpark op Texel. Wat een geluksvogel!

Mede-eigenaar Bettina Nooij van bungalowpark Vredelust op Texel kreeg afgelopen maandag een merkwaardig telefoontje van een hobbypiloot. Hij vroeg haar of ze toevallig een iPhone gevonden hadden in het bungalowpark. De hobbypiloot was tijdens het vliegen boven Texel zijn iPhone verloren. “Ik dacht, die neemt me gewoon in de maling”, vertelt Bettina.

Geen grapje

De piloot, die liever anoniem blijft, bleek bloedserieus te zijn. Hij vloog maandag in een klein tweepersoonsvliegtuigje boven Texel en wilde graag met het mooie weer een foto maken van het eiland. Toen hij zijn arm uit het cockpitraampje stak, schoot hij met succes een foto, maar nog geen seconde later viel de iPhone uit zijn handen. De telefoon maakte een duikvlucht van zo’n 1500 meter.

Toen de piloot weer met beide benen op de grond stond, besloot hij te kijken of hij zijn telefoon kon lokaliseren met de ‘Find My iPhone’-applicatie op zijn computer. De smartphone bleek tot zijn verbazing gewoon nog aan te staan en lag ergens in de buurt van het Bungalowpark Vredelust. Vervolgens gaf hij het park een belletje.

Nooij vertelt: “De piloot aan de telefoon vertelde dat ‘ie aan het vliegen was boven ons prachtige eiland, en dat hij in zijn enthousiasme tijdens het maken van een foto zijn iPhone uit het raampje had laten vallen. Ik zei: ‘Dit verzin je, waar heb je het over?’. Maar hij was serieus en vroeg of ik de telefoon wilde bellen, om te kijken of ik hem ergens hoorde overgaan”.

Op het dak van een bungalow

Direct na het belletje is Bettina het park ingelopen waar ze haar buurjongen Pascal tegenkwam. Ook hij had een telefoontje gehad van de piloot en was zelfs al op zoek naar de iPhone. En alsof de piloot nog niet genoeg geluk had: “Het was die dag windstil en dat is echt uniek want het is nooit windstil op Texel”, aldus Bettina.

Doordat het windstil was, werd de trillende telefoon al snel gehoord door de twee. Pascal klom op het dak van één van de bungalows en daar lag de iPhone. “Alleen het scherm deed het niet meer, maar verder was de telefoon volledig intact”.

Mooi weer

Gelukkig viel de telefoon op het dak en niet ergens anders in het park. “Het was die dag heerlijk weer, dus iedereen lag lekker te zonnen. Je moet er niet aan denken dat iemand opeens een iPhone op zijn hoofd krijgt. En zeker niet eentje die net van 1500 meter hoog uit de lucht is komen vallen”.

Inmiddels is de iPhone weer terecht bij de eigenaar. De piloot komt Bettina en Pascal op 1 mei persoonlijk bedanken voor alle moeite.

vliegtuigje