Terras

Leukste terrassen van Amsterdam

dinsdag 21 april 2015

De lente is inmiddels aangebroken, en daarmee is het terrasseizoen van start gegaan. De aankomende vier dagen is het nog prachtig terrasweer, maar daarna gaat het helaas weer achteruit (het weer van de aankomende week vind je hier). Grijp daarom je kans en ga nog lekker genieten van het zonnetje! Amsterdam kent vele fijne terrassen, maar wat zijn nou echt de leuke plekjes? Wij pikten ze er voor je uit!

Waterkant @Marnixstraat 246

Dit terras ligt uiteraard aan het water in midden in het centrum van Amsterdam. Waterkant is één van de belangrijkste straten van Paramaribo. Dus je raadt het al: dit tentje is volledig geïnspireerd door Suriname! Roti en pindasoep vind je er in overvloed. Maar je kunt er ook goed terecht voor hamburgers en lekkere broodjes of salades. De zon staat vol op het terras, dus je zit hier gegarandeerd goed!

Hanneke’s Boom @Dijksgracht 4

Dit leuke tentje is iedere dag geopend en ligt om de hoek van het Centraal Station, naast de Openbare Bibliotheek. Ook dit terras ligt aan het water en je kunt er zelfs aanmeren met je bootje na een relaxed dagje varen. Op het menu vind je duurzame en originele producten. In de zomer heeft Hanneke’s Boom iedere week een wisselend menu en deze kun je op de Facebookpagina vinden.

De Liefde @Bilderdijkpark 1A

De Liefde biedt een gezellig plekje waar je zomers heerlijk kunt zitten. Het is gelegen in het Bilderdijkpark en op loopafstand van de Jordaan. Er is voor ieder wat wils en mocht de zwoele zomeravond toch niet meer zo lekker warm zijn, is er binnen ook genoeg plek. Ook voor een uitgebreide high tea of high wine kun je hier goed terecht.

terras

NEL @Amstelveld 12

Een heerlijk terras midden in het centrum van Amsterdam. Je kunt hier heerlijk rustig genieten van je wijntje in de zon. Ze hebben een uitgebreide lunchkaart en ook het dinermenu smaakt naar meer. Wil je gewoon even snacken met vrienden op het terras? Dan is het hier ook prima toeven in het zonnetje.

Café van Zuylen @Torensteeg 8

Wat is er nou leuker dan na een lekkere dag winkelen lekker neer te ploffen op een terras en mensen te spotten? Je zit hier heerlijk in het zonnetje en het terras is niet te druk. Er loopt genoeg volk langs en je zit ook nog eens lekker aan de Amsterdamse grachten. Het is hier dus prima bijkomen van een lekker dagje winkelen!

Westergasterras @Klönneplein 4-6

Een lekker groot terras waar je de hele dag relaxed kan doorbrengen met al je vrienden. Dit terras bevindt zich op het groene terrein van de Westergasfabriek. Mocht het ’s avonds frisjes worden dan kun je gerust binnen plaatsnemen voor de open haard. Het Westergasterras is zeven dagen per week geopend en je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner én borrel! Verder is er een wekelijks wisselend evenementenprogramma met DJ’s.

Roest @Jaco Bontiusplaats

Een van de stadsstranden van Amsterdam. Roest staat voor onbekommerd genieten! Je kunt hier heerlijk nippen aan je wijntje op het strand, dansen in het café of lekker struinen door een van de markten in de loods. Vijf dagen per week zijn ze geopend en in de weekenden tot 03:00 uur.

Noorderlicht Amsterdam @NDSM Plein 102

Hier kun je dagelijks vanaf 11:00 genieten van een uitgebreide lunch of een lekker diner. Je zit lekker aan het water en kunt hier tot laat blijven. Ze hebben ook een wekelijks programma met onder andere muziekoptredens en kinderfestivals.

Pllek @TT Neveritaweg 59

Dit terras is lekker ruim en is gelegen aan het IJ. Een mooi uitzicht dus van al die bootjes die voorbij varen! Ook op dit terras worden vele leuke feestjes gegeven, dus blijf na je diner vooral lekker hangen. Je zit hier heerlijk in het zand dus als het zonnetje schijnt, is het net alsof je op het strand van Zandvoort ligt!

't Smalle @Egelantiersgracht 12

Dit schattige tentje heeft een heerlijk terras dat letterlijk in het water hangt. Je zit hier hartje Jordaan en kan hier ideaal terecht op elk moment van de dag. Ze zijn geopend van 10:00 tot en met 01:00. Op vrijdag en zaterdag kun je tot een uurtje of twee nog lekker aan de bar zitten met een biertje. 't Smalle is echt the place to be voor toeristen én Amsterdammers!

Wat is jouw favoriete terrasje in Amsterdam?