Tien populairste plekken om selfies te maken

vrijdag 20 februari 2015

Het fenomeen van 'selfies' is inmiddels algemeen bekend. Nu is er een lijstje verschenen met de plekken die het vaakst voorkomen op selfies. Zo werden er voor de Eiffeltoren in Parijs zo’n 10 duizend(!) selfies geschoten.

In een onderzoek van de Britse ticketwebsite Attractiontix zijn de tien populairste selfiespots ter wereld in kaart gebracht. Onderstaande top-tien is tot stand gekomen door 219 miljoen Instagramberichten met de tag ‘selfie’ te analyseren tussen oktober 2010 en januari 2015.

1. De Eiffeltoren: 10.700 selfies

De Eiffeltoren van Parijs staat dik bovenaan met ruim tienduizend selfies, het is daarom dan ook dé plek om een selfie te maken. Daarnaast is dit wereldberoemde monument ook de meest bezochte bezienswaardigheid van de wereld. Het is dus ook niet zo gek dat deze op nummer één staat.

2. Disney World in Florida: 9.870 selfies

Op nummer twee staat Disney World in Florida met zo’n 9.870 selfies! Deze enorme Walt Disney-bestemming heeft maar liefst vier pretparken met daarnaast nog twee waterparken. Dit park is overigens het meest bezochte amusementspark van Florida, jaarlijks komen hier zo’n 25 miljoen bezoekers.

3. Burj Khalifa in Dubai: 8.860 selfies

Burj Khalifa: de nummer drie. Deze wolkenkrabber in de stad Dubai is maar liefst 828 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw ter wereld. Daarnaast bevindt zich binnen in het gebouw de hoogste nachtclub ter wereld. Deze club zit namelijk op de 143e verdieping.

4. Big Ben in Londen: 8.780 selfies

De vierde populairste plek is de Big Ben, de klokkentoren van het Palace of Westminster in Londen. De enorme klok in de toren is één van de zwaarste ter wereld en de toren is langzamerhand scheef gaan staan. Dit komt door het jarenlange ondergrondse werken in Londen. De Big Ben zal overigens niet zomaar omvallen, maar als het zo doorgaat staat hij binnen een paarduizend jaar net zo scheef als de toren van Pisa.

5. Empire State Building in New York: 8.430 selfies

De op één na hoogste wolkenkrabber van New York staat op de nummer vijf met zo’n 8.500 selfies! Dit gebouw trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers. Voor een mooi panorama-overzicht van een uitkijk op New York vanaf de Empire State Building klik hier.

6. Sagrada Família in Barcelona: 4.970 selfies

Op de nummer zes staat de Sagrada Família in Barcelona, voluit: Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família. De kerk is naar een ontwerp van Anton Gaudí en er zijn hier zo’n 4.970 selfies geschoten. Sinds het leggen van de eerste steen in 1882 wordt bijna voortdurend aan de kerk gebouwd. De officiële  opleveringsdatum is ook pas in 2026 en de bouwdirectie houdt het erop dat het gebouw ‘klaar zou kunnen zijn ergens in het eerste deel van de 21e eeuw’. Afwachten dus!

7. Disneyland Parijs: 4.740 selfies

Op de zevende plaats voor jouw selfie: Disneyland Parijs. Jaarlijks trekt dit attractiepark ruim veertien miljoen bezoekers en daarvan worden dan 4.740 selfies geschoten. Het park heeft twee attractieparken en zeven hotels, dit Disneyresort is overigens het tweede buiten de Verenigde Staten. Het andere attractiepark vind je in Tokio.

8. Colosseum van Rome: 4.670 selfies

Met op nummer acht het Colosseum van Rome met maar liefst 4.670 selfies. Dit amfitheater werd vroeger gebruikt voor bloederige spelen waarbij mens en dier met elkaar de strijd aangingen. Inmiddels behoort het tot één van de zeven wereldwonderen en is het daarnaast het meest bezochte monument in Rome.

9. Top of the Rock in New York: 4.290 selfies

De negende selfiespot waar maar liefst 4.920 selfies zijn gemaakt: Top of the Rock in New York. Het observatiedeck ligt op de 70ste verdieping van 30 Rockefeller Plaza en vanaf hier heb je een uniek uitzicht over New York. Op deze manier kun je genieten van het 360 graden uitzicht vanaf Top of the Rock. Aan de ene kant zie je het Central Park en aan de andere kant sta je oog in oog met het Empire State Building, de top vijf selfiespot!

10. London Bridge: 3.820 selfies

En op de tiende plaats: London Bridge met ruim drieduizend selfies. Deze brug is de oudste rivierovergang van de stad en wordt vaak verward met de Tower Bridge.

Afbeelding: Ook beroemdheden zijn niet vies van een selfie. Op de foto John Legend bij de populairste selfiespot de Eiffeltoren. (Bron: Instagram/John Legend)

selfie+john+legend+instagram