Beach pixa

Vakantiebestemming wordt bepaald door de vrouw

vrijdag 6 februari 2015

De tijd om een vakantie te boeken is inmiddels aangebroken. Maar het uitzoeken van een vakantie kan nog knap lastig zijn, want waar wil je naartoe? Met hoe meer personen je reist, hoe meer verschillende eisen een rol spelen. De één wil strand, de ander uitgaan en ga zo maar door. Maar wie bepaalt nu uiteindelijk wat het gaat worden; de man of de vrouw?

Uit recent onderzoek gaf 62 procent van de mannen aan dat zij bij de laatste vakantie het beslissende woord hadden. Echter: 74 procent van de vrouwen zei dat zij de eindbestemming hadden uitgekozen. Dat is grappig, want 52 procent van de deelnemers gaf aan dat zij hun partner het idee hadden gegeven dat het hun beslissing was!

35 procent van de vrouwen gaf aan omgekeerde psychologie te gebruiken in het sturen van de vakantiebestemming. Slechts 14 procent van de vrouwen gaf enkel wat hints en deed kleine suggesties. Verder bleek uit het onderzoek dat zo’n 37 procent van alle respondenten wel eens mot heeft gehad over de vakantiebestemming. Van deze groep gaf 54 procent aan dat de reden van de ruzie neerkwam op verschillende voorkeuren. Zelfs 31 procent verweet hun partner besluiteloos te zijn.

Dit onderzoek is uitgevoerd door sunshine.co.uk. Hiervoor zijn 1.984 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd die een relatie hadden en die het afgelopen jaar op vakantie zijn geweest met hun partner.

Wie bepaalt bij jou de vakantie?

beach pixa