KLM viert 95-jarig bestaan

dinsdag 7 oktober 2014

KLM bestaat vandaag (7 oktober 2014) maar liefst 95 jaar. Hiermee is zij de oudste nog onder de oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld. De maatschappij roept vooral herkenning op met haar blauwe huiskleur, want welke Nederlander kent de blauwe zwaan nou niet?

Vandaag wordt eerst door topman Camiel Eurlings een verjaardagsbeeldmerk op een MD-11 onthuld. De komende periode zal het desbetreffende verjaardagsmerk ook te zien zijn op de romp van andere longhaul-vliegtuigen in de vloot. Verder zal door Eurlings en Schiphol-topman Jos Nijhuis de eerste steenlegging volgen van een nieuwe KLM-lounge op Schiphol. Vanavond vindt er een presentatie van het 95ste Delftsblauwe KLM-huisje plaats in Amsterdam-Centrum.

KLM heeft overigens ook een speciale ticketactie met veel korting op meerdere vluchten. Dit verjaardagsvoordeel duurt tot en met 13 oktober 2014. Uitsluitend vandaag (dinsdag 7 oktober) kosten de tickets naar New York, Curaçao en Jakarta €395,- inclusief belastingen en toeslagen.

KLM 95 jaar in 75 seconden

Leuke foto’s van vroeger en uit de geschiedenis van KLM kun je hier vinden op het KLM blog.