Air India wil geen dik cabinepersoneel meer

zaterdag 23 maart 2013

Ben je stewardes of steward bij Air India en ben je wat aan de gezette kant? Dan kun je je maar beter even snel naar de sportschool begeven.. De luchtvaartmaatschappij gaat een nieuw beleid invoeren: te dik personeel zal worden verbannen naar de grond. Het hele cabinepersoneel van Air India van boven de veertig jaar moet zijn 'body mass index' laten berekenen. Ben je te zwaar, dan mag je niet meer het vliegtuig in als cabinepersoneel. Met dit bericht kwam the Times of India.

Sportschool voor cabinepersoneel

Het gros van het cabinepersoneel heeft niet zo'n zin in de test om te kijken of ze te zwaar zijn. Zij zouden liever gewoon een abonnement voor de sportschool van hun werkgever ontvangen. De Times of India laat in het artikel niet weten wanneer je precies te zwaar bent om verbannen te worden als cabinepersoneel.

Te oud cabinepersoneel

Het cabinepersoneel van Air India is ook aan het 'vergrijzen', want bijna tweederde van het personeel is boven de veertig jaar. In vergelijking: bij veel van de andere, private Indiase luchtvaartmaatschappijen (Air India is in het bezit van de overheid) ligt de leeftijdsgrens van het personeel tien jaar lager. De luchtvaartmaatschappij wil niet een lagere leeftijdsgrens invoeren, maar kiest in plaats daarvan voor een verplichting op fitter personeel.

De dames op de foto hieronder voldoen waarschijnlijk nog wel aan de standaard van Air India. Dat mogen we althans hopen!