United Airlines vertraagt vlucht voor passagier

zondag 10 maart 2013

United Airlines vertraagt vlucht met opzet. Een zielig maar ook mooi verhaal. Kerry Drake – een man uit San Francisco – was onderweg om zijn moeder te bezoeken die op sterven lag. Twee vluchten was hij van haar verwijderd om definitief afscheid te nemen. Als het vliegtuigpersoneel van United niet had besloten de aansluitende vlucht van Kerry Drake met opzet te vertragen, had hij zijn aansluitende vlucht gemist en was hij niet op tijd bij zijn moeder geweest.

De Amerikaan moest van San Francisco naar Lubbock in Texas reizen en had slechts 40 minuten om in Houston over te stappen. Toen de eerste vlucht, die tegelijkertijd ook de laatste vlucht van die dag was, vertraging opliep werd het hem dan ook snel duidelijk dat hij mogelijkerwijs zijn vlucht zou gaan missen.

Volledig radeloos barstte de man in tranen uit. De stewardessen brachten hem servetten om zijn tranen te drogen en beloofden alles te doen om hem te helpen. Het belangrijkste hierbij was het doorspelen van de vluchtgegevens van de aansluitende vlucht, zo vertelde de piloot van het vliegtuig aan CNN.

Eenmaal aangekomen op Houston haastte de man zich naar zijn aansluitende vlucht. "Ik rende richting de gate en zo'n twintig meter voor ik bij de gate aankwam hoorde ik het gatepersoneel zeggen: 'Meneer Drake, we verwachtten u al,'" aldus de man.

Wat bleek? De piloot had de vluchtgegevens die hij van de stewardessen had gekregen doorgegeven via de radio aan de crew van het vliegtuig in Lubbock. Hij vertelde over de vertraging van de vlucht en de situatie van zijn passagier. Hierop besloot de crew van het vliegtuig naar Lubbock de vlucht expres vertraging op te laten lopen zodat Kerry zijn aansluitende vlucht niet zou missen.

Tot op dat moment had Drake volledig op adrenaline gehandeld om zijn vlucht maar niet te missen. Eenmaal in het vliegtuig realiseerde hij zich wat er gedaan was voor hem en raakte overmand door emotie. Ook had de crew nog eens ervoor gezorgd dat zijn bagage op tijd arriveerde in Lubbock.

Drake kwam op tijd aan in het ziekenhuis om zijn moeder te zien. "Op een zeker moment opende ze haar ogen en volgens mij herkende ze me," aldus Drake, die de nacht in ziekenhuis verbleef bij zijn moeder. "Rond 4 uur in de nacht had ze een nog een helder moment, een laatste keer, ook al wisten we dat op dat moment niet."

Ze is diezelfde morgen overleden.

Drake schreef een brief naar United Airlines om te zorgen dat zijn dank naar de stewardessen, piloot, grondpersoneel en bagagepersoneel voor hun hulp die bewuste dag nogmaals werd overgebracht.

Zijn verhaal werd gepubliceerd in de nieuwsbrief van het personeel van United om te laten zien wat je met samenwerken voor elkaar kunt krijgen, aldus United woordvoerster Megan McCarthy.

Met opzet een vlucht vertraging op laten lopen – dat gebeurt zelden, omdat vliegpersoneel juist beoordeeld wordt op stiptheid en het houden aan schema's. In dit geval hebben ze echter een juiste beslissing gemaakt, als je het ons vraagt.

Bron video: CNN