Portugal vlucht vertraagd of geannuleerd? Hier lees je hoe je vluchtcompensatie tot  600 € per passagier kunt krijgen!

Als je vlucht van of naar Portugal vertraagd of geannuleerd was, kun je in aanmerking komen voor compensatie tot 600 €.

Claim binnen minuten!

Belangrijkste informatie

 • Als je vlucht die vertrekt vanuit of aankomt in Portugal een vertraging van meer dan 3 uur heeft, kom je mogelijk in aanmerking om tot 600 € vluchtcompensatie per passagier te claimen.

 • Als je Portugal-vlucht binnen 14 dagen voor vertrek wordt geannuleerd, heb je er recht op om terugbetaling van je ticket aan te vragen en compensatie te claimen.

 • Het indienen van je claim met Vlucht-Vertraagd.be is een probleemloos proces dat slechts enkele minuten duurt.

Vertraagde vlucht van/naar Portugal — mogelijk kom je in aanmerking voor vluchtcompensatie!

Passagiers wiens vlucht van of naar Portugal vertraging heeft opgelopen, kunnen recht hebben op compensatie van maximaal 600 € per passagier, op voorwaarde dat de vertraging werd veroorzaakt door schuld van de luchtvaartmaatschappij en ten minste 3 uur duurde.

Als de vertraging echter te wijten is aan omstandigheden waarover de luchtvaartmaatschappij geen controle heeft, zoals extreme weersomstandigheden of veiligheidsrisico's, kom je mogelijk niet in aanmerking voor compensatie. Raadpleeg voor meer informatie over deze scenario's de sectie ”Buitengewone Omstandigheden” in dit artikel.

Als de vertraging echter te wijten is aan omstandigheden waarover de luchtvaartmaatschappij geen controle heeft, zoals extreme weersomstandigheden of veiligheidsrisico's, kom je mogelijk niet in aanmerking voor compensatie. Raadpleeg voor meer informatie over deze scenario's de sectie ”Buitengewone Omstandigheden” in dit artikel.

Vertraagde vlucht van/naar Portugal?

Claim vluchtcompensatie en krijg tot 600 €!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Vluchtannulering Portugal — vluchtcompensatie- en terugbetalingbeleid.

Als je vlucht naar Portugal werd geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie, een volledige terugbetaling, of beide. Om in aanmerking te komen voor compensatie, moet je vlucht aan de volgende criteria voldoen:

 • De annulering vond plaats binnen 14 dagen voor de geplande vertrekdatum, EN
 • De luchtvaartmaatschappij was verantwoordelijk voor de annulering. Het is belangrijk te benoemen dat er zich situaties kunnen voordoen waarin de luchtvaartmaatschappij kan weigeren passagiers compensatie te geven. Raadpleeg voor meer informatie over deze situaties het gedeelte 'Buitengewone Omstandigheden' van dit artikel.

Ticketterugbetalingbeleid voor Portugal-vluchten

Naast je vluchtcompensatie kun je recht hebben op een terugbetaling door de luchtvaartmaatschappij. Een volledige terugbetaling is mogelijk beschikbaar als de luchtvaartmaatschappij geen vervangende vlucht heeft aangeboden of als er een alternatieve vlucht werd aangeboden, maar je ervoor koos deze niet te accepteren.

Reisvoucher — dit moet je weten

Als je Portugal-vlucht is geannuleerd, zorg dan dat je geen voucher als compensatie accepteert. Vouchers kunnen je beperken tot dezelfde luchtvaartmaatschappij en brengen een vervaldatum met zich mee, waardoor je opties beperkt zijn. Bovendien kan het bemachtigen van een terugbetaling een uitdaging zijn als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat.

Je kunt mogelijk 600 € vluchtcompensatie krijgen

Bij ons kun je in slechts enkele minuten compensatie claimen!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht van/naar Portugal?

Het compensatiebedrag is gebaseerd op de afstand van je vlucht:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatieKan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen vanwege buitengewone omstandigheden?

Vluchtcompensatie wordt mogelijk niet verstrekt in bepaalde situaties, ook wel buitengewone omstandigheden genoemd. Deze omstandigheden hebben betrekking op gebeurtenissen buiten de controle van de luchtvaartmaatschappij, veroorzaakt door een derde partij of door onvoorziene omstandigheden.

Hier zijn een paar voorbeelden van buitengewone omstandigheden:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om vluchtcompensatie te claimen?

De tijdslimiet voor het indienen van een compensatieclaim wordt bepaald door de landen van vertrek en aankomst van je vlucht, evenals door de locatie van het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij. Als je van of naar Portugal reisde, heb je volgens de Portugese wet een periode van 3 jaar om vluchtcompensatie te claimen. Als de vlucht echter werd uitgevoerd door een Britse luchtvaartmaatschappij of van/naar het VK vloog, kunnen passagiers in overeenstemming met de Britse wetgeving binnen 6 jaar een claim indienen. (Met uitzondering van Schotland waar de limiet 5 jaar is.)

Wat is het verwachte tijdsbestek voor het ontvangen van compensatie voor mijn vlucht naar Portugal?

Hoe lang het duurt om compensatie of een terugbetaling te ontvangen, is afhankelijk van de reactietijd van de luchtvaartmaatschappij, doorgaans variërend van enkele weken tot enkele maanden. Als de luchtvaartmaatschappij echter niet reageert of weigert compensatie te bieden, kunnen juridische stappen nodig zijn, waardoor het proces met enkele maanden of zelfs jaren wordt verlengd.

Ons team van experts houdt je op de hoogte van welke voortgang dan ook en is beschikbaar om eventuele zorgen die jij tijdens het claimproces hebt weg te nemen, ongeacht hoe lang het duurt om je claim af te wikkelen.

Krijg je geld terug

No win, no fee service voor je vertraagde of geannuleerde vlucht

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe claim ik mijn vertraagde of geannuleerde Portugal-vlucht?

Het indienen van een claim voor je vlucht is bij Vlucht-Vertraagd.be een eenvoudig proces. Je geeft ons enkel de benodigde informatie en wij zorgen voor de rest!

Na het indienen van je claim wordt een van onze specialisten aan je zaak toegewezen. Zij zullen je claim zorgvuldig beoordelen, alle benodigde juridische documentatie samenstellen, namens jou onderhandelen met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, voor de rechtbank strijden voor jouw rechten. Tot slot houden we je gedurende het hele proces op de hoogte.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over Portugese vluchten

Portugal is een land in het zuidwesten van Europa, bekend om zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur, prachtige kustlijn, heerlijk eten en charmante steden zoals Lissabon en Porto. Het land heeft verschillende internationale luchthavens, waaronder Lissabon Humberto Delgado Airport en Francisco Sá Carneiro Airport in Porto, met veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten van en naar Portugal aanbieden. TAP Air Portugal is de nationale luchtvaartmaatschappij en grootste luchtvaartmaatschappij van het land, met een netwerk dat Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika bestrijkt. Andere luchtvaartmaatschappijen die actief zijn in Portugal zijn onder andere Ryanair, easyJet, British Airways en Lufthansa.

Handige links