Istanbul — vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim vluchtcompensatie tot 600 €!

Als je vlucht naar Istanbul vanuit het VK/EU vertraagd of geannuleerd is, kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie en/of een terugbetaling van je ticket. Met onze gratis Claim Calculator kun je snel bepalen of je in aanmerking komt voor compensatie tot 600 €!

Claim binnen minuten!

Belangrijke informatie

 • Als je vlucht vertrok vanuit het VK/EU, kun je mogelijk vluchtcompensatie claimen

 • Was je vlucht naar Istanbul vertraagd met meer dan 3 uur? Mogelijk kun je compensatie tot 600 € claimen!

 • Werd je vlucht vanuit Istanbul geannuleerd? Mogelijk kun je om vluchtcompensatie en een terugbetaling van je ticket in geld vragen.

 • Online vluchtcompensatie claimen gaat snel en eenvoudig met Vlucht-Vertraagd.be

Heb ik recht op vluchtcompensatie voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht naar Istanbul?

Als je vanuit Istanbul reist, is het belangrijk om te weten dat Turkije geen EU-land is, wat betekent dat je recht op vluchtcompensatie mogelijk niet altijd beschermd wordt door Britse en EU-wetgeving.

Als je echter vanuit het VK of de EU naar Istanbul vliegt met welke luchtvaartmaatschappij dan ook, inclusief niet-EU-luchtvaartmaatschappijen, heb je nog steeds recht om compensatie te claimen volgens de EU- en Britse vluchtcompensatieregelgeving.

Bekijk onderstaande tabel voor meer informatie over wanneer je mogelijk in aanmerking komt voor vluchtcompensatie volgens de EU-regelgeving.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNE

Kan ik compensatie claimen voor een vlucht die vertrekt vanuit Istanbul?

Ja, maar in dergelijke omstandigheden is de Turkse wet van toepassing in plaats van de Europese. Lees meer over de SHY-passagiersverordening in Turkije.

Vertraagde vlucht naar Istanbul — ontvang vluchtcompensatie

Bij Vlucht-Vertraagd.be begrijpen we hoe frustrerend het kan zijn om met een vluchtvertraging te maken te krijgen. Als je vlucht die vertrekt vanuit het VK/EU naar Istanbul meer dan 3 uur vertraging heeft, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie onder de Britse en Europese regelgeving voor vluchtcompensatie. Het is belangrijk op te merken dat je alleen recht hebt op vluchtcompensatie als de luchtvaartmaatschappij schuldig is aan de vertraging.

Om erachter te komen of je recht hebt op compensatie gebruik je onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator. Binnen een minuut weet je of je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie.

Geannuleerde vlucht vanuit Istanbul — regels voor terugbetaling en compensatie.

Als jouw vlucht vanuit de EU/VK naar Istanbul wordt geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie tot 600 €, een ticketterugbetaling of beide, afhankelijk van de omstandigheden van de annulering.

Om in aanmerking te komen voor compensatie moet de vlucht binnen 14 dagen voor de geplande vertrekdatum zijn geannuleerd en moet de luchtvaartmaatschappij schuld hebben aan de annulering. Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte "Buitengewone Omstandigheden" op deze pagina.

Als je vlucht naar Istanbul is geannuleerd, kun je een terugbetaling van je ticket claimen als de luchtvaartmaatschappij je geen alternatieve vlucht aanbood, of als ze dat wel hebben gedaan, maar je besloot deze niet te nemen.

Vlucht naar Istanbul vertraagd met 3 uur of meer?

Claim compensatie tot 600 €!

Claim compensatie
W Kkd6 S Vp

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

Als je vlucht naar Istanbul vertraagd of geannuleerd was en de vlucht kwam uit het VK/EU, zou je in aanmerking kunnen komen voor compensatie. De hoogte van de compensatie die je mogelijk ontvangt, wordt bepaald door de afstand van je vlucht.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Je zou 600 € kunnen vluchtcompensatie krijgen

Bij ons kun je binnen enkele minuten compensatie claimen!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Buitengewone omstandigheden — kan mij compensatie voor mijn Istanbul-vlucht worden geweigerd?

Luchtvaartmaatschappijen kunnen weigeren te compenseren wanneer de vertraging of annulering van de vlucht te wijten was aan externe factoren waarover zij geen controle hadden, ook wel "buitengewone omstandigheden" genoemd.

Voorbeelden van enkele van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Het is belangrijk op te merken dat als je vlucht naar Istanbul niet vertrekt vanuit het VK of de EU, je mogelijk niet in aanmerking komt voor vluchtcompensatie op basis van Britse en Europese regelgeving.

Maximaliseer je kans op een succesvolle claim.

Ontvang je vluchtcompensatie en terugbetaling met behulp van Vlucht-Vertraagd.be

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe lang heb ik de tijd om mijn compensatie en terugbetaling te claimen?

Als je vanuit het Verenigd Koninkrijk vloog, heb je tot 6 jaar de tijd om compensatie en terugbetaling te claimen, tenzij je vanuit Schotland vliegt, waar het tijdsbestek 5 jaar is. Om te controleren of je in aanmerking komt voor compensatie, gebruik je onze Claim Calculator, die gratis te gebruiken is.

Hoe claim je compensatie of terugbetaling voor je vlucht naar Istanbul?

Bij Vlucht-Vertraagd.be is het claimen van je vlucht een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft te doen is ons de nodige informatie bezorgen, en wij zorgen voor de rest!

Nadat je je claim heb ingediend, wordt een van onze specialisten aan je zaak toegewezen. Zij beoordelen je claim, stellen alle benodigde juridische documenten op, voeren namens jou onderhandelingen met de luchtvaartmaatschappij en ondernemen indien nodig juridische stappen om voor jouw rechten op te komen in de rechtbank!

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over Istanbul

Istanbul, het culturele en economische centrum van Turkije, is een populaire bestemming voor reizigers van over de hele wereld. Met zijn rijke geschiedenis en levendige sfeer heeft Istanbul voor iedereen iets te bieden, van de oude bezienswaardigheden van de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia tot de bruisende markten van de Grand Bazaar.

Veel luchtvaartmaatschappijen voeren vluchten uit van en naar Istanbul, waaronder Turkish Airlines, Emirates, Qatar Airways en British Airways. Turkish Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije, biedt vluchten aan naar bestemmingen over de hele wereld, hierdoor is Istanbul een belangrijk knooppunt voor het reizen per vliegtuig.

Handige links