Jouw handleiding voor vluchtcompensatie voor vertraagde of geannuleerde Curaçao-vluchten

Laat vertraagde of geannuleerde vluchten naar Curaçao je reisplannen niet verpesten. Leer alles over vluchtcompensatie, het terugbetalingbeleid en hoe je je compensatie kunt claimen.

Claim binnen minuten!

Belangrijkste informatie

 • Wanneer je vlucht naar Curaçao vertraging opliep, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie tot 600 € per passagier.

 • Wanneer je vlucht naar Curaçao werd geannuleerd, heb je mogelijk recht op compensatie en een volledige terugbetaling van je ticket.

 • Vlucht-Vertraagd.be is een toonaangevend vluchtcompensatiebedrijf met een bewezen staat van dienst in het helpen van passagiers om de compensatie te krijgen die zij verdienen. Geen winst, geen kosten!

Vertraagde of geannuleerde vlucht naar Curaçao — heb ik recht op vluchtcompensatie?

Als je vlucht naar Curaçao vertraagd of geannuleerd was, heb je mogelijk recht op compensatie, afhankelijk van bepaalde factoren. Het goede nieuws is dat als je vlucht vertrok vanaf een Europese luchthaven of werd uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij, je beschermd bent door de Britse en Europese (EU261) regelgeving voor het recht op compensatie en/of een terugbetaling.

Als je vlucht echter vertrok vanaf een niet-Europese luchthaven en werd uitgevoerd door een niet-Europese luchtvaartmaatschappij, kom je volgens de regelgeving mogelijk niet in aanmerking voor compensatie. Zie onderstaande tabel voor meer details:

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE


Curaçao-vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim vluchtcompensatie tot 600 € per passagier!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Curaçao vlucht vertraagd — vluchtcompensatie

Als je vlucht naar Curaçao vertraging heeft, kun je in aanmerking komen voor vluchtcompensatie. Om in aanmerking te komen voor compensatie, moet je vlucht aan de volgende criteria voldoen:

 • Je vlucht is minimaal 3 uur vertraagd, EN,
 • Je vlucht is vertraagd door oorzaken waarover de luchtvaartmaatschappij controle heeft.

Situaties buiten de macht van de luchtvaartmaatschappij staan bekend als "buitengewone omstandigheden" en je hebt geen recht op compensatie als je vlucht door deze omstandigheden vertraging oploopt.

Curaçao vlucht geannuleerd — compensatie en terugbetaling

Als je vlucht naar Curaçao wordt geannuleerd, heb je mogelijk recht op compensatie of terugbetaling van je ticket. Volgens de Britse en EU-regelgeving heb je recht op compensatie als de luchtvaartmaatschappij je vlucht heeft geannuleerd:

 • Minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum, EN,
 • Vanwege redenen binnen de macht van de luchtvaartmaatschappij.

Als de annulering te wijten was aan “buitengewone omstandigheden” waarop de luchtvaartmaatschappij geen invloed heeft, heb je mogelijk geen recht op compensatie en/of terugbetaling.

Bovenop de compensatie heb je mogelijk recht op een terugbetaling of een alternatieve vlucht. Je hebt recht op terugbetaling wanneer:

 • De luchtvaartmaatschappij geen alternatieve optie aanbood, OF,
 • Je het door de luchtvaartmaatschappij aangeboden alternatief afwees.

Moet ik een voucher accepteren of toch gaan voor een terugbetaling in geld? Ons advies is om de voucher om de volgende redenen niet te accepteren. Het accepteren van een voucher betekent dat je afstand doet van je recht op compensatie en terugbetaling. De voucher kan bepaalde beperkingen of termijnen met zich meebrengen, zoals een beperkte geldigheidsduur of beperkingen op het gebied van de trajecten die je kunt nemen. Bovendien, als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun je later mogelijk geen terugbetaling in geld krijgen.

Claim nu je compensatie

Krijg tot 600 € voor je vertraagde vlucht!

Start mijn claim
W Fb Gs2qx

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht naar Curaçao?

Als je volgens de Britse en Europese regelgeving in aanmerking komt voor compensatie, hangt het bedrag dat je kunt claimen af van de afstand van je vlucht. In onderstaande tabel staan de compensatiebedragen voor vertraagde of geannuleerde vluchten van en naar Curaçao:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Buitengewone omstandigheden: de luchtvaartmaatschappij kan je claim afwijzen

Onder bepaalde omstandigheden zijn luchtvaartmaatschappijen niet verplicht om compensatie te betalen voor vertraagde of geannuleerde vluchten. Deze omstandigheden worden "buitengewone omstandigheden" genoemd en kunnen gebeurtenissen omvatten zoals:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Als je van mening bent dat je vlucht vertraagd of geannuleerd was door redenen die binnen de macht van de luchtvaartmaatschappij liggen, heb je mogelijk recht op compensatie. Je kunt controleren of je in aanmerking komt en een claim indienen met onze Claim Calculator om te zien of je compensatie kunt krijgen voor je verstoorde vlucht naar Curaçao.

Hoeveel tijd heb ik om een claim in te dienen voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht naar Curaçao?

Volgens de Britse Europese wetgeving verschilt de tijdslimiet voor het indienen van een compensatiesclaim voor een vertraagde of geannuleerde vlucht per land, afhankelijk van waar je luchtvaartmaatschappij is geregistreerd en welke landen deel uitmaken van je reisschema.

Als je bijvoorbeeld met KLM van Londen naar Curaçao vliegt, omvat het reisschema het VK en is de luchtvaartmaatschappij in Nederland gevestigd. Daarom heb je de volgende tijdslimiet om een claim in te dienen vanaf de datum van je vlucht.

 • 2 jaar in Nederland
 • 6 jaar in het VK

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vluchtcompensatie voor mijn Curaçao-vlucht ontvang?

Hoe lang het duurt om je compensatie voor een vertraagde of geannuleerde vlucht naar Curaçao te ontvangen, is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en hoe meewerkend zij zijn bij het verwerken van je claim. Doorgaans kan het een paar maanden duren voordat de betaling wordt ontvangen, en in sommige gevallen zelfs een paar jaar als de luchtvaartmaatschappij de claim betwist of om meer informatie vraagt.

Maar met de hulp van een professioneel schadebeheerbedrijf als Vlucht-Vertraagd.be kun je de rompslomp voorkomen en je compensatie sneller ontvangen. Ons team van juridische experts zal namens jou al het papierwerk en de communicatie met de luchtvaartmaatschappij afhandelen, wat zorgt voor een probleemloos en efficiënt claimproces.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over Curaçao vluchten

Curaçao is een charmant Caribisch eiland, gelegen net ten noorden van Venezuela. Het is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, dat een rijke geschiedenis en cultuur heeft, beïnvloed door zijn koloniale verleden. Het eiland is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld en de internationale luchthaven, Hato International Airport, is de belangrijkste toegangspoort voor reizigers naar het eiland.

Curaçao International Airport (CUR), ook wel bekend als Hato International Airport, is een moderne luchthaven die een breed scala aan diensten en voorzieningen biedt om je reiservaring zo soepel en comfortabel mogelijk te maken. Het wordt bediend door verschillende grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder onder andere KLM, TUI fly Nederland en American Airlines. Deze luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan van en naar grote steden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa, waardoor het gemakkelijk is om Curaçao vanuit de hele wereld te bereiken.

Naast de luchthaven staat Curaçao ook bekend om zijn levendige cultuur, prachtige stranden en adembenemende natuurlandschappen. Het eiland heeft een diverse bevolking, wat heeft bijgedragen aan de unieke mix van tradities en gebruiken. Bezoekers kunnen de historische gebouwen en musea verkennen, deelnemen aan lokale festivals, de heerlijke keuken proeven of gewoon ontspannen op een van de vele stranden.

Handige links