Uw rechten

Wanneer u met het vliegtuig reist heeft u onder Europese wetgeving rechten. Weinig passagiers zijn bekend met deze consumentenbescherming en daarnaast ontbreekt het vaak aan juridische kennis. Op hoeveel vergoeding heeft u recht?


Europese wetgeving

Uw rechten zijn onder andere vastgelegd in het Verdrag van Montreal en Verordening (EG) 261/2004. Hierin staat dat als uw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is dat u recht heeft op een vergoeding van 250,00 €,
400,00 € of 600,00 € per passagier. De hoogte van de vergoeding is niet afhankelijk van de ticketprijs maar van de afstand en de bestemming van de vlucht.

Rechtspositie beoordelen

Wat was de afstand van de vlucht, de exacte duur van de vertraging, wat waren de weersomstandigheden en was de oorzaak van de vertraging of annulering mogelijk een buitengewone omstandigheid? Dit zijn zaken die wij voor u beoordelen. U hoeft alleen uw vluchtgegevens in te voeren en de claim in te dienen, wij doen de rest.


Onze service

  9.4 uit 10 op Trustpilot
  • Direct gratis uw vlucht checken
  • Vandaag ingediend, morgen hulp
  • 98% van de rechtszaken gewonnen
  • Goed beoordeeld: 9.4 uit 10
  • Geen administratiekosten
  • Alleen betalen bij succes
  • Online support

Claim indienen

Hoogte van uw vergoeding

Is uw vlucht 3 uur of meer vertraagd en was dit niet het gevolg van een buitengewone omstandigheid, dan heeft u recht op een financiële vergoeding.

De hoogte van de vergoedingen zijn vastgelegd in Verordening (EG) 261/2004 en zijn afhankelijk van verschillende variabelen. Uw schadevergoeding berekenen we op basis van de duur van uw vertraging en de afstand van de vlucht. De wetgeving geldt in principe voor zowel alle Nederlandse als alle buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, maar indien uw vlucht van buiten Europa komt zijn er extra regels waaraan de vlucht moet voldoen. Vliegt u van een niet-Europese bestemming naar een Europese bestemming dan moet de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt Europees zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Wij houden hier bij de beoordeling van uw claim uiteraard rekening mee.

Buiten een financiële vergoeding heeft u tijdens het wachten op de luchthaven bij een vertraging, annulering of overboeking allereerst recht op iets te eten en te drinken, een telefoongesprek en indien nodig ook een hotelovernachting. Ook kunt u bepaalde kosten die u heeft gemaakt als direct gevolg van de vertraging terug vragen.

Recht op: Bestemming vlucht:
€ 250,- schadevergoeding Voor vluchten tot en met 1500 kilometer
€ 400,- schadevergoeding Voor alle overige vluchten binnen de Europese Unie
€ 400,- schadevergoeding Voor vluchten tussen de 1500 en 3500 kilometer vanaf of naar een luchthaven buiten de Europese Unie
€ 600,- schadevergoeding Voor alle overige vluchten

* Let op: betreft het een langeafstandsvlucht van meer dan 3500 kilometer en was uw vlucht tussen de 3 uur en 4 uur vertraagd dan mag de luchtvaartmaatschappij de vergoeding van € 600,- halveren.

Controleer uw vergoeding


Maak kennis met onze advocaten


Enid

Matthias

Robert

David

Miguel

James