De 17 grootste ergernissen tijdens een vlucht volgens passagiers

Reizen per vliegtuig is al lang niet meer voor de rijken. Je hoeft niet meer strak in pak en netjes in je stoel te zitten en dat is te merken… Daarom stuurde Genfare een enquête eruit om de grootste ergernissen in kaart te brengen tijdens het reizen per vliegtuig.

Volgens de enquête vindt 64 procent van de reizigers het oké om je schoenen uit te doen tijdens de vlucht en 20 procent vindt het ook nog eens oké als je ook je je sokken uitdoet. Niet oké, jongens! Wat reizigers het meest irritant vinden, is het schoppen tegen je stoel. 54 procent van de respondenten ergert zich hier het meest aan. Wat we ook niet heel gek vinden.

cabine vliegtuig vlucht-vertraagd.nl

Dit is de gerangschikte lijst met ergernissen tijdens het vliegen:

1. Stoelschoppen: 54 procent

2. Huilende baby’s/kinderen: 27 procent

3. Lichaamsgeur: 26 procent

4. Praatgrage medepassagier: 23 procent

5. Onoplettende ouders: 21 procent

6. Dronken passagiers: 18 procent

7. Stoel achterover geleund of op geleund: 17 procent

8. Snurken: 15 procent

9. Haasten om uit het vliegtuig te kunnen: 15 procent

10. Verstelbare stoel: 15 procent

11. Voeten omhoog: 13 procent

12. Sterk ruikend eten: 11 procent

13. Man-spreading: 7 procent

14. Passagiers die hun schoenen of sokken uitdoen: 6 procent

15. Felle schermen op telefoons: 3 procent

16. Niet-service honden: 2 procent

17. Slordig kleden: 1 procent

vliegtuigraam vlucht-vertraagd.nl

Gelukkig hadden de reizigers die de enquête hadden ingevuld genoeg tips om de ergernissen tegen te gaan. Zo kun je praatgrage passagiers gewoonweg negeren, je koptelefoon opdoen of de helden onder ons hebben de cabin crew gevraagd hen te laten stoppen met praten!

 

Geïrriteerd door een vluchtvertraging? Claim compensatie!

Een lange tijd in dezelfde ruimte spenderen met geen uitweg, maakt ons allemaal wel wat meer prikkelbaar dan normaal. Begon je reis al bomvol irritaties omdat je vlucht vertraagd of geannuleerd was? Laat ons je helpen! Je hebt misschien wel recht op een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij! Check gratis en vrijblijvend je vertraagde of geannuleerde vlucht.

 

➜ Check je vlucht