6g0abg R

Evolutie logo's luchtvaartmaatschappijen

vrijdag 10 oktober 2014

Vandaag de dag vliegen er honderden luchtvaartmaatschappijen door de lucht. Van grote internationale bedrijven zoals British Airways en American Airlines tot de kleinere onafhankelijke maatschappijen zoals Aer Lingus en Flybe. Weet jij de logo's van deze maatschappijen te herkennen, en hoe zijn deze logo's veranderd in de loop der jaren? 

Website Just The Flight heeft een infographic gemaakt van de logoveranderingen door de jaren heen. Zo zie je bijvoorbeeld dat KLM van oudsher al vloog met een blauw logo, maar dit na verloop van tijd heeft veranderd. Wist je dat het huidige KLM-logo pas sinds de jaren '60 in gebruik was? Het logo van Emirates is opvallend genoeg amper veranderd door de jaren heen. Delta Airlines daarentegen paste haar bedrijfslogo maar liefst 16 keer aan! Vergelijk alle logo's hieronder.


The Evolution of the Airline Logo #infographic